Hakkari'deki Terörist Saldırı

ŞIRNAK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hakkari'de 6 asker ile 2 korucunun şehit olduğu saldırıya ilişkin,

ŞIRNAK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hakkari'de 6 asker ile 2 korucunun şehit olduğu saldırıya ilişkin, "Ne zaman huzura dönük adımlar atılsa terör örgütü PKK bunu baltalıyor" dedi.

Şırnak'ta Hakkari'deki terörist saldırı ile ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Bakan Eker, Hakkari'de 3 ayrı noktaya aynı anda yapılan saldırılarda 6 asker ile 2 korucunun şehit olduğunu hatırlatarak, saldırıda etkisiz hale getirilen teröristlerin de bulunduğunu söyledi.

-"Dikkatleri başka yere çekme gayreti"

Reklam
Reklam

Eker, terör örgütünün halkın huzur ve güvene kavuşmasını istemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ne zaman barışa dönük, huzura dönük adımlar atılsa terör örgütü PKK bunu baltalıyor. Kendi politik çıkarları ve bazen de 'taşeronluk olsun' diye yapıyor. Uluslararası bir takım güçlere, bir takım kuruluşlara işte malum Suriye'deki hadiseler var. Dikkatleri başka yere çekme gayreti olarak da değerlendirilebilir. Bu da bundan öncekiler gibi son derece üzücü, yürek dağlayıcı. Çok acı veren bir gelişme ama bununla bir yere varılmaz. Bununla daha fazla kan belki dökülür, ama bu kan içerisinde de bu kanı dökenler boğulur.

Biz de metanetli olmak, sabırlı olmak ve bu mücadeleyi terörist faaliyetlere karşı sürdürme kararlılığındayız. Biz de bunu devam ettireceğiz. Kendi adına veya bazı güçler adına taşeronluk faaliyetidir. Bu başka birşey değil. Bu Ramazan günü, Müslümanların bu şekilde saldırılara maruz kalması, kanlarının dökülmesi gerçekten çok elim, çok menfur."

Bakan Eker, şehit cenazelerinin Hakkari'de yapılan otopsinin ardından memleketlerine gönderileceğini kaydederek, "Defin edilecekleri yerlerde, onlarla ilgili tören yapılacak. Bölgede yapılmayacağına dair bilgi aldık. Bu nedenle bende Diyarbakır'a geçeceğim" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Özgür Ayaydın- Ümit Özdal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: