Hakkari’den Suriye İçin Yardım Kampanyası

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de Demokrasi Güçleri Platformu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Barış ve Demokrasi Partisi...

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de Demokrasi Güçleri Platformu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde Suriye’deki Kürtler için yardım kampanyası başlatıldı.

Hakkari Belediye Başkanlığı önünde kurulan yardım çadırında bir araya gelen BDP Parti Meclis üyesi M. Sıddık Akış, BDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt ve Esmer Tekin, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, DTK Delegeleri Mikail Atan ve Hivzullah Kansu, Hakkari Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Suriye halkı için alışveriş yaptılar. Burada bir açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, yapılan yardımlar konusunda geç kaldıklarını, ancak bugün bile bir şeyler yapılabileceğini ve bu amaçla Suriye’dekilere yardım etmek için bir kampanya başlattıklarını söyledi. Akbulut, “Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Nasıl ki geçtiğimiz yıl Van’daki deprem sonrası oradakilere yardım etmek için seferber olduysak, 1988 yılında Saddam zulmünden kaçan Kürt kardeşlerimize nasıl ki yardım etmişsek, bugün de Rojava halkı için seferber olmalıyız. Bugün itibari ile DTK, sivil toplum örgütleri, BDP ve Hakkari Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde başlatmış olduğumuz yardım kampanyası ile Rojava’daki halkın acılarını paylaşmak amacı ile en insani ihtiyaçları olan her türlü kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması ve kadın ihtiyaçlarını karşılanması katkı ve desteklerinizi bekliyor, şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz