Hakkarili Köylüler, Tarihi Kilisenin Restore Edilmesini Istiyor

Hakkari'nin Konak köyünde bulunan ve bölgenin en büyük kilisesi olarak bilinen Ermenilerden kalma kilise, bakımsızlıktan...

Hakkari'nin Konak köyünde bulunan ve bölgenin en büyük kilisesi olarak bilinen Ermenilerden kalma kilise, bakımsızlıktan harabeye döndü. Köylüler, kilisede restorasyon yapılmasını istiyor. Kültür Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmasına rağmen restore edilmeyen tarihi yapı, defineciler tarafından da zaman zaman kazılarak talan edildi.

Zavite köyünde yaşayan köylülerle birlikte harabeye dönen kiliseyi inceleyen il genel meclis üyeleri, tarihi yapının bir an önce koruma altına alınması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Zavite köyü sakinlerinden Osman Atan ise Hakkari'de müze olmadığı için kilisedeki bir çok işlemeli taşın Van Müzesi'ne götürüldüğünü belirterek, "Görüyorsunuz buraya gelen defineciler kiliseyi talan etmişler. Doğunun en önemli kilisesiydi. Kültür Müdürlüğü burayı koruma altına almasına rağmen sahip çıkmıyor. Kilisenin duvarlarını bile yıkmışlar. çok yazık. Böyle tarihi bir esere bu yapılır mı?" diyerek tepki gösterdi.

Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, Hakkari'de tahrip edilen kiliselerle ilgili çalışmalar başlatıldığını belirterek, "Tahrip edilen Konak Kilisesi ile ilgili savcılık soruşturma da başlattı. Bu yıl kiliselerle ilgili çalışmalarımız var. Ancak bu konuda ödenek ayrılmadığı için restorasyon şimdi yapılmayacak." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: