Hakkari’nin Berçelan Şenlikleri büyük ilgiyi gördü

Hakkari Valiliği tarafında bu yıl 6'ncısı düzenlenen “Berçelan Kültür, Sanat ve Spor” şenlikleri büyük ilgi...

Hakkari Valiliği tarafında bu yıl 6'ncısı düzenlenen “Berçelan Kültür, Sanat ve Spor” şenlikleri büyük ilgi gördü.

Berçelan "Sanat, Kültür ve Spor Şenlikleri" kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 600 metre yükselikteki Berçelan yaylası'nda yapıldı. Şenlikliğe; Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcılar Edip Çakıcı, Önder Bozkurt, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, kurum amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aileleriyle birlikte yaylaya gelen vatandaşlar, dört mevsimin yaşandığı yaylaya göz kamaştıran doğa güzellikleri ve doyumsuz havada piknik ve halay eşliğinde unutulmaz bir gün geçirdi.
Sabah erken saatlerinden itibaren şenlik alanına giden vatandaşlar, Vali Muammer Türker‘in katıldığı etkinlik yöresel oyun havalarıyla başladı. Etkinlikte, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yoğun güvenlik önlemi dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Şenlikte konuşan Vali Muammer Türker, insanların silah sesini değil kuzuların, kuşların sesini, kuzuların melemesini duyması gerektiğini belirtti. Vali Türker, şöyle dedi: "Hakkari’nin sürekli olumsuzluklarla ve güvenlik endişeleri ile anılıyor, yayla kültürü Türkiye’nin bir çok yerinden daha fazla anlam taşıyor. İnsanlar eskiden beri mevsimin müsait olduğu tarihlerde yaylalara çıkıp orada yaşıyorlar. Biz de Hakkari Valiliği olarak Berçelan Yaylası şenliklerinin bu yıl altıncısını düzenlendik. Burası 3 bin 600 metre rakımlı bir yer, havası, doğası çok farklı, insanlar buraya geldiği zaman dünyanın güzellilerini aslında temaşa ediyor ve ondan istifade ediyor, ruhu tazeleniyor. Hakkari maalesef bir takım olumsuzluklarla, güvenlik endişeleriyle anılıyor. Aslında burası hayatın ta kendisi ve biz istiyoruz ki bu güvenlik konuları hep geri planlara itilsin. İnsanlar, burada silah sesinden ziyade kuşların sesini, kuzuların melemesini duysun. Buna imkan tanımak için biz insanlara böyle bir imkan sunuyoruz, önceki yıllardan başlayarak daha önce güvenlik gerekçesi ile yasaklanmış yaylaların bir kısmını adım adım kullanımına açmıştık. Bu yıl itibariyle askeri güvenlik bölgesi olmayan yaylaların tamamını serbest bıraktır. Artık insanlar yaylalardan hem ekonomik, hem de turistik olarak yararlansın."
Etkinlikte ayrıca, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.İbrahim Belenli başkanlığında doğa yürüyüşü yapıldı. Hakkari-Van doğa yürüyüşünün 7 gün süreceği ve 35 kişiyle bir grupla bugün Berçelan yayla şenliklerinin konakladığın ifade eden Belenli, önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımla etkinliğin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz