Hakkari'ye 2 devlet hastanesi yapılacak

HAKKARİ (İHA) - Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, sağlık hizmetlerinin akmaması için ilde 2 tane hastane yapacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Gürbüz, 25 Ocak 2005 tarihinde meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremin ardından devlet hastanesi duvarlarının bir bölümünde çatlamalar oluştuğunu hatırlattı. Depremle birlikte hastaneni eski bölümünün kullanılmaz hale geldiğini belirten Vali Gürbüz, "Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik ekiplerince duvarları çatlayan hastanenin eski bölümünde yapılan incelemeler yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda hastaneni eski bölümünün kullanılmaz hale gelerek tahliye edilmesi gerektiği belirtildi. Alınan rapor doğrultusunda bu bölümde hizmet veren dahiliye, çocuk, kardiyoloji ve diğer servisleri Dünya Bankası tarafından yapılan Eğitim Tipi Sağlık Ocağı'na geçici olarak yerleştirdik" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Gürbüz, "Sağlık hizmetlerinin aksamaması için Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda ilimize 2 tane 200'er yataklı hastane yapacağız. Bu hastanelerimizin birini ihtiyaç duyulan Yüksekova İlçesi'ne, diğerini ise il merkezine yapacağız. İl merkezindeki hastanenin nerede yapılacağına daha karar veremedik. Yeni hastanemizi, tahliye ettiğimiz hastanenin eski bölümünü yıkarak oraya, ya da belirleyeceğimiz başka bir alana yapacağız. Hastanelerimizin yapımına önümüzdeki aylarda başlanacaktır" diye konuştu.