'Hakkari'yi Taşıyalım' Teklifine Yüksekovalılar Destek Verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Hakkari'yi Yüksekova'ya taşıyalım' önerisine ilçe halkından destek geldi. Yüksekova Engelliler Derneği...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Hakkari'yi Yüksekova'ya taşıyalım' önerisine ilçe halkından destek geldi.

Yüksekova Engelliler Derneği Başkanı Yıldırım Esener, "Başbakan'ın söylemi, uzun yıllardan beri bölge insanı olarak hemen herkesin talebidir. Hakkari artık potansiyele cevap verememektedir. Oradaki insanlarımızı kırmadan, onları sıkıntıya sokmadan bir çözüm geliştirmek lazım. Yüksekova'nın il olması gayet doğrudur. Başbakan'ı bu noktada destekliyoruz. Çünkü Yüksekova´nın potansiyeli büyüktür. Hakkari bölgesinde kişi başına düşen arazinin en fazla olduğu yer Yüksekova'dır." dedi. Yüksekova'nın Irak ve İran'a çok yakın olduğunu vurgulayan Esener, sınır kapılarının açılması, üniversitelerin Yüksekova'ya aktarılması durumunda ilçenin daha cazip hale geleceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Büyükçiftlik Beldesi Gençlik Spor Kulubü Derneği Başkanı İsa Toktamış, "Biz böyle bir kararın yerinde olduğunu düşünüyoruz. Yüksekova'nın il olması demek buranın yeni baştan inşa edilmesi demektir. Hem müthiş bir nüfus var hem de arazi yönüyle gelişmeye müsait bir yerdir. Yüksekova hem İran´la hem Irak´la resmi veya gayri resmi, müthiş bir ticaretin yapıldığı bir yerdir. Yani Yüksekova daha yaşanılır bir memlekettir. Başbakan'ın bu kararının gerçekten yerinde olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

2012'nin son günlerini Şanlıurfa'da geçiren Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye Ziraat Odaları Birliği bölge toplantısında "Hakkari, coğrafi ve ekonomik olarak gelişmeye uygun değil. Gelin Hakkari'yi Yüksekova'ya taşıyalın." önerisinde bulunduğu bildirimişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz