Hakkında 34 Yıl Hapis Cezası Bulunan Kişi Yakalandı

İzmir'de 2012 yılında karara bağlanan "Anafor" operasyonu davasında yargılanarak 34 yıl 3 ay hapis cezasına...

İzmir'de 2012 yılında karara bağlanan "Anafor" operasyonu davasında yargılanarak 34 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve hakkında yakalama kararı bulunan Barış Vural, saklandığı evde Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ve Özel Harekât polislerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

2008 yılındaki operasyonun ardından açılan ve 176 kişinin yargılandığı davada hapis cezası alan Vural’ın, Çiğli ilçesinde saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise 47 parça tarihî eser, bir tabanca ve mermiler ele geçirildi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan sanığın tutuklama kararı yüzüne okundu. Anafor operasyonu davasının bir numaralı sanığı olan Ahmet Tekin Baykal’ın sağ kolu olduğu iddia edilen Vural, geniş güvenlik önlemleri altında Kırıklar F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

ANAFOR OPERASYONU

İzmir polisi, daha önce silahlı çete kurmak suçundan cezaevine giren Baykal elebaşılığındaki grubun, yeniden suç örgütü oluşumuna girerek kanundışı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları üzerine 1,5 yıl süren takibin ardından 2008'de İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Muğla, Balıkesir, Samsun, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da operasyon düzenlemiş, çiftliğine Skorsky helikopterle baskın yapılan Baykal ile emekli albay, emekli askeri savcı, emekli iki uzman çavuş, Danıştay hakimliğinden ayrılmış bir avukat ve emekli polis müdürünün de aralarında bulunduğu çok sayıda zanlı yakalanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: