Haksa İplik kapasitesini artıracak

Haksa İplik, yeni yatırımıyla kapasitesini yüzde 30 artıracak.

Yaklaşık 2 milyon euro’luk ek yatırımlarını kısa süre sonra tamamlayacakları bilgisini veren Genel Müdür Serdar Sağıroğlu, “Bu yatırımımızla birlikte kapasitemizi 500 tona çıkararak yüzde 30 olarak belirlediğimiz 2013 yılı büyüme hedefimize ulaşmayı öngörüyor.

Yaklaşık 2 milyon euro’luk ek yatırımlarını kısa süre sonra tamamlayacakları bilgisini veren Genel Müdür Serdar Sağıroğlu, “Bu yatırımımızla birlikte kapasitemizi 500 tona çıkararak yüzde 30 olarak belirlediğimiz 2013 yılı büyüme hedefimize ulaşmayı öngörüyoruz ”dedi.

Reklam
Reklam

İhracata 2006 yılında başladıklarını dile getiren Serdar Sağıroğlu, 2007 ve 2008’de üretimlerinin yüzde 50’sini ihraç ettiklerini vurguladı.

Sağıroğlu, “2010 yılından beri üretimin yüzde 95’i ihracata gitmektedir. Su anda Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu tesisimizde faaliyetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Üretiminin yüzde 95’ini ihraç eden Haksa İplik, yaklaşık 2 milyon euro’luk ek yatırımını kısa süre sonra tamamlamayı planlıyor. Bu yatırımla kapasitesini yüzde 30 artırmayı planlayan firma, tesislerindeki modernizasyon çalışmalarına da devam ediyor.

Firmanın, tekstil sektöründeki faaliyetlerine 1986 yılında yünlü iplik üretimiyle başladığını ifade eden Haksa İplik Genel Müdürü Serdar Sağıroğlu, 1995 yılında yatırımlarını genişletmeye başladıklarını, 1999 yılında ise, yeni makine yatırımı yaparak rejenere ince iplik üretimi gerçekleştirdiklerini aktardı. 2001 yılında makine parkında yenileme ve yeni yatırıma gittiklerini anlatan Sağıroğlu, “2004’te, 5084 sayılı Teşvik Yasası’ndan faydalanarak organize sanayi bölgesinde su an kurulu olan tesisimizdeki yeni yatırımlarımıza start verdik. 2005 yılının sonunda Uşak’taki tesisimizi de organize sanayi bölgesine taşıdık” dedi. İhracata 2006 yılında başladıklarını dile getiren Sağıroğlu, 2007 ve 2008’de üretimlerinin yüzde 50’sini ihraç etmeye başladıklarını aktardı. Sağıroğlu, “2010 yılından beri üretimin yüzde 95’i ihracata gitmektedir. Su anda Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu tesisimizde faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yuvarlak örgü sektörüne adım attı

Haksa İplik Genel Müdürü Serdar Sağıroğlu, kısa süre sonra tamamlamayı planladıkları ek yatırımın yaklaşık 2 milyon euro’luk bir yatırım olacağını dile getirerek, “Bu yatırımımızla birlikte kapasitemizi 500 tona çıkararak yüzde 30 olarak belirlediğimiz 2013 yılı büyüme hedefimize ulaşmayı öngörüyoruz ”dedi. Bir başka yeni yatırımla, yuvarlak örgü sektörüne de adım attıklarını ifade eden Sağıroğlu, “Nisan ayında bu tesisimiz de hizmete girdi ve üretime başladık. İlk etapta aylık 100 tonluk kumaş üretim ve satısı hedefimiz var. Kumaş ve iplik olarak 2013 yılı sonu toplam üretim hedefimiz aylık 600 ton. Bu yıl içinde makine parkımızın genişletilmesi ile ilgili çalışmalar yapacağız” diye konuştu. Şirketin, 2012 yılında kapasite kullanım oranımız yüzde 98.5, aylık üretiminin ortalama 380 ton olarak gerçekleştiğini ifade eden Sağıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürünlerimizin yüzde 95’ini 20 farklı ülkeye ihraç ediyoruz ve şu anda sektörümüzün önde gelen ihracatçı firmalarından biri konumundayız. Şu anda aylık 380 ton olan kapasitemizi yıl içerisinde tamamlayacak olduğumuz yatırımlarımız ile birlikte 500 tona çıkarmayı planlıyoruz.

Reklam
Reklam

Bununla ilgili çalışmalar tamamlanmış durumda. Ayrıca Nisan ayı ortalarında yuvarlak örgü tesisimizin de kurulumu tamamlandı ve faaliyete geçti. Bu tesisimizde de ilk etapta aylık 100 tonluk kumaş üretimi ve satışı hedefimiz var. Bu tesisimizde de tamamen geri dönüştürülmüş hammaddelerle kumaş üretimi yapacağız.”

Sektörde karşılaştıkları sorunlara da değinen Sağıroğlu, şunları kaydetti: “Şu anda sektörümüzün en büyük sorunu 2012 yılı sonunda sona eren Teşvik Yasası. Mevcut yasa kalkınca, rekabet gücümüz oldukça azaldı. Dolayısıyla devlet yetkililerimizden, geri dönüşüm sektörünün ayakta kalabilmesi ve dünya pazarlarıyla rekabet gücümüzün yükselmesi açısından bu sektöre verilen desteğin devam etmesini rica ediyoruz. Geri dönüşüm sektörünün Türkiye’deki merkezi konumunda bulunan Uşak iline bu konuda rekabet gücümüzü artıracak destekler verilmesini bekliyoruz.”