HAKSEN Başkanı Çivi: İl yapmak için felaket beklenmemeli

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, bir şehrin il yapılması için bir felaketin beklenmemesi gerektiğini belirtti.HAKSEN...

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, bir şehrin il yapılması için bir felaketin beklenmemesi gerektiğini belirtti.
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, Elbistan’a gelerek sendika binasında çalışanlarla bayramlaştı. Yeniden genel başkan seçilmesi dolayısıyla ilk ziyaretini Elbistan’a gerçekleştirdiğini aktaran Genel Başkan Çivi, depremden sonra ortaya atılan Erciş’in il yapılması meselesine atıfta bulundu. Başkan Ayhan Çivi, şöyle dedi:
“Hem terör olayları sonucu şehit düşen Mehmetçiklerimize hem de depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Deprem dolayısıyla bir kez daha Erciş’in il yapılması gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erciş’in il olması için kanun teklifi vereceklerini ifade etti. Ercişliler için bu durum sevindirici bir şey olsa gerek ama illaki bir ilçenin il yapılması için bir felaketin olması da gerekmiyor. Hem bilimsel, hem sosyal gerçekler dikkate alınıp bu ilçelerin topluca değerlendirilip Elbistan’da dahil olmak üzere iktidar ve muhalefetiyle birlikte bu işin gerçekleşmesi gerekiyor. Biz bu konuyu sürekli gündemde tuttuk. Hatta Ercişliler bizden önce 82 plaka eylemi gerçekleştirdiler. Bugüne kadar Elbistan’ın hak ettiği bizim önerimiz dışında herhangi bir somut öneri de gelmedi. Sadece Kahramanmaraş’ın büyükşehir yapılması ve bölgenin topluca kalkınması önerisinin dışında Elbistan’ı rahatlatıcı somut bir öneri ortaya konmadı.”
Toplu sözleşme çalışmalarıyla ilgili de konuşan Çivi, hükümetle sendikaların sözleşme yapacaklarını hatırlatarak, konu ile ilgili bir çerçeve yasa hazırlandığını belirtti. Çivi, şöyle devam etti:
"Ancak sendika yasasındaki makyajlar dışında memur toplu sözleşme hakları üzerinde sendikalar anlaşamadılar. Hükümet de kendine göre bir kanun tasarısı hazırladı. Eminim bu toplu sözleşmelerde de yine Türkiye'de büyük bir kargaşa yaşanacak. Yine memurlar o masadan boynu bükük ayrılacaktır. Sendikalar hükümetin karşısında, kim olursa olsun hükümette birlikte hareket etmediği sürece, adını toplu sözleşme de koysanız başka bir şey de koysanız, o masadan memurun hayrına bir şey çıkması da mümkün değildir diyorum. Sendikalara açık çağrı yapıyorum, aklınızı başınıza alın, kendiniz için değil, biraz da memurlar için çalışın.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz