Hal esnafına, "Hal Kayıt Sistemi" konuluseminer verildi

Adıyaman Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hal Kompleksi esnafına, yeni yürürlüğe giren Hal Kayıt Sistemi ile ilgili eğitim semineri

Adıyaman Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hal Kompleksi esnafına, yeni yürürlüğe giren Hal Kayıt Sistemi ile ilgili eğitim semineri verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ASSİSTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri Anonim Şirketi yetkilileri Zafer Özen ve Ali Güven tarafından Hal Kayıt Sistemi hakkında sebze hali esnafı bilgilendirildi.

Sebze Hali Toplantı Salonun'da 2 gün süren seminerde, katılımcılara Hal Kayıt Sistemi en ince detayına kadar anlatıldı.

5957 sayılı hal kanunu ve bu kanuna dayanılarak hazırlanan 2011/1 sayılı Sebze Meyve Ticareti ile Hal Kayıt Sistemi hakkında tebliğ ile yayımlanarak yürürlüğe giren sistem, tüm Türkiye'deki meyve ve sebze ticaretine düzen getiriyor.

Reklam
Reklam

Tebliğin amacı, sebze ve meyve ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenilirliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılmasını sağlamak, toptancı hali içinde veya dışında işlem gören sebze ve meyvelere ilişkin bilgileri elektronik ortamda tutmak, izlemek ve duyurmak, meslek mensupları ile ilgilileri kayıt altına almak, bunlara yönelik veri tabanı oluşturmak ve toptancı halleri arasında ortak bilgi paylaşımı sağlamak olarak belirtiliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, şu bilgileri verdi:

"Yaş Sebze ve Meyve Halimizde Hal Kayıt Sistemi ile ilgili bir çalışma yapılmaktadır. Bakanlık tarafından gönderilen özel anlaşmalı konusunda uzman firma elemanları tarafından yeni 5957 sayılı kanunla gelen yeni uygulamalar hakkında 2 gün süreyle hal müdürlüğümüzün personeline ve hal esnafına seminer verildi. Bu semineri belediye olarak önemsiyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: