Hal esnafının sorunlarını dinlediler

Aldırmaz, Vedat Dalokay Toptancı Hali’ne giderek, hal esnafı ile sohbet etti, onların sorunlarını dinledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vedat Dalokay Toptancı Hali’ne giderek, hal esnafı ile sohbet etti, onların sorunlarını dinledi.

Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Zafer Hallaçoğlu, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a başlıklar halinde sorunlarını anlattı. Adana’ya giriş yapan malların çoğunluğunun hale giriş yapmadan kaçak yollardan tablacılar aracılığı ile satıldığını belirten Hallaçoğlu, “İlçe belediyerinin kurmuş oduğu pazar yerlerinde esnafın çoğunluğu hal kayıt sistemine kayıtsız olarak çalışıyor. Vergi mükellefi olmayanlar bile var. Maliye Bakanlığı’na bağlı birimleri pazar yerlerini denetlemeye çağırıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kaçak satış yapanlara kanunsuz olarak evrak veren ilçe belediyelerinin kaçak satış yapan kişileri teşvik ettiğini öne süren Zafer Hallaçoğlu, şöyle devam etti:

“Kanunu uygulamayan ilçe belediyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Kanunun uygulanması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Biz devlete vergimizi ödüyor, yasal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Kaçak satışların önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapıyor. Aynı duyarlılığı ilçe belediyelerinden de bekliyoruz. Kurumları görevlerini yapmamasından dolayı devletimiz milyonlarca lira vergi kaybına uğruyor.”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, kaçak ve korsanın önlenmesi için Büyükşehir olarak üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti. Hal esnafının her türlü sorununun çözümünde yardımcı olmak istediklerini söyleyen Zihni Aldırmaz, “Kaçak satışlarla hep beraber mücadele etmek zorundayız. Büyükşehir Belediyesi bu mücadelenin bir yanını oluşturuyor. Ancak her kurum üzerine düşeni yapmalı. Biz işbirliğine hazırız” şeklinde konuştu. Vedat Dalokay Toptancı Hali’ndeki toplantıya Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Dairesi Başkanı Tarık Kaplan da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: