Hal Hakem Heyeti Kuruldu

Kayseri'de Hal Hakem Heyeti kurularak görevine başladı.

Kayseri'de Hal Hakem Heyeti kurularak görevine başladı.

Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, semt ve üretici pazarlarının daha modern bir yapıya kavuşturulması, ticaretin serbest rekabet şartları içerisinde daha kaliteli yapılması, üretici, tüketici ve meslek mensuplarının hak ve menfaatleri bakımından mağdur olmamaları için Hal Hakem Heyeti kuruldu.

Üreticiler ile meslek mensupları arasında veya meslek mensuplarının kendi aralarında 5957 sayılı kanunun uygulaması ile ortaya çıkan uyuşmazlıklara çözüm bulması amaçlanan Hal Hakem Heyeti'nin toptancı hali yönetimi veya personelinin uygulamalarından veya toptancı hallerinin ve pazar yerlerinin yönetim ve işleyişinden kaynaklanan uyuşmazlıklar da, görevleri arasında yer alacak.

Reklam
Reklam

Değeri 53 bin 900 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda, Hal Hakem Heyeti'ne başvuru zorunlu olacak. Bu uyuşmazlıklarda heyetin vereceği kararlar ilam hükmünde olacak.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: