Halep Üniversitesi'ne kanlı saldırı

Suriye'de Halep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde patlamada ölü sayısı 82'ye yükseldi. Muhalifler ve rejim birbirlerini suçluyor.

İnsan Hakları Suriye Gözlemevi Halep Üniversitesi'nde patlama olduğunu ve en az 82 kişinin öldüğünü bildirdi.
Üniversite binalarından biri hasar görürken patlamanın sınavların ilk gününde meydana geldi.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/halep-universitesine-kanli-saldiri-olu-sayisi-82ye-yukseldi/11274/1241046/)

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), üniversitenin Mimarlık Fakültesi'ne düzenlenen hava saldırısında 82 kişinin öldüğünü ve en az 162 kişinin yaralı olduğunu duyurdu. AFP'ye konuşan Halep Valisi Muhammed Vahid Akkad, "öğrencileri hedef alan terör saldırısın sınavların ilk gününde gerçekleştiğini" söyledi.

Reklam
Reklam

Şam yönetimine yakınlığıyla bilinen Dampress internet sitesi, "teröristlerin" Halep Üniversitesi Bilgi Teknoloji Fakültesi'ne bombalı saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırıdan muhalifleri sorumlu tuttu.

Muhaliflerse, patlamalara rejim güçlerine bağlı savaç uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırısının neden olduğunu iddia etti. Suriye devlet televizyonu, saldırıyı bir "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Bir askeri yetkili ise isyancıların attığı füzelerin kısa düştüğünü ve Halep Üniversitesi'ni vurduğunu öne sürdü. Devlet televizyonu SANA da "teröristlerin attığı iki roketin" kampusu hedef aldığını bildirdi.

Anahtar Kelimeler: