Halep'in Damak Tadı Türkiye'de

Suriye'de çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteciler, ülkelerindeki damak tadını da Türkiye’ye...

Suriye'de çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteciler, ülkelerindeki damak tadını da Türkiye’ye taşıdı. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir girişimci, Suriye’deki damak tadını Türkiye’ye taşımak ve Suriyelilerin damak tadına göre yemek yiyebilecekleri bir ortam hazırlamak için lokanta açtı.

Halep döneri, kebap ve meze çeşitleriyle hizmet veren Halep Lokantası, kısa zaman içerisinde Türkiyeli ve Suriyeli müşteriler tarafından yoğun talep görmeye başladı. Özellikle tavuk döner ve kızartmada iddialı olan girişimciler, önümüzdeki günlerde daha güzel işlere imza atacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

20 yıldır Halep'te lokanta işleten Yaser Dik adlı Suriyeli, şunları söyledi:

"Türk halkına ve Türk hükümetine çok teşekkür ederim. Tüm Arap ülkelerin tamamından daha fazla bizlere yardımcı oldu. Burada Bilal kardeşimin öncülüğünde böyle bir yer açtık. İstedik ki Suriye’deki damak tadını Türkiyeli kardeşlerimizin beğenisine sunalım ve Akçakaleli kardeşlerimiz gelip tatsınlar. Burayı açtık ve ilk işimiz Türk bayrağını asmak oldu. Bu bayrak bizim de bayrağımız, şerefimiz ve namusumuz oldu. Bu mekanda Suriyeli 18 kardeşimize iş imkanı açarak Türk devletinin yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Burada çalışanlar kendi ayakları üzerinde durarak ev kiralayıp, normal hayata alışsınlar. Gerçekten Türk hükümetinin yaptığı yardımlar, bütün Arap ülkelerinden kat kat fazladır. Bu gidişle daha uzun süre bizler buradayız. Bu yüzden Türkiye’ye gelen Suriyeliler, bir iş bulup çalışmalılar ve Türk devletine yardımcı olmalılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederiz. O Suriye halkına her konuda yardımcı oldu. Bu yüzden şükranlarımızı sunuyoruz. Özellikle çadırlarda kalan vatandaşlarımıza çok yardımcı oldu. Onların her türlü insani ihtiyaçları karşılanmaktadır."

Reklam
Reklam

Akçakale ilçesindeki girişimcilerden Bilal Ersöz de, Suriye’deki damak tadını Türkiye’ye getirerek bir zenginlik oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Suriyeli arkadaşlarda bir ışık gördük. Yemek konusunda, mutfak konusunda büyük bir ışık gördük. Düşündük ki oradaki lezzeti neden Türkiye’ye getirmeyelim? Burada Suriyeli vatandaşlara bir iş imkanı sağlamak istedik. Türk yemeklerini yemedikleri için burada kendi damak tatlarını bulmalarını istedik. Bu konuda onlara yardımcı olarak, herkesin bu konuda duyarlı davranması çok önemlidir. Burayı açmakla sadece damak tadı değil, bu kardeşlerimiz kendi ayakları üzerinde durabilsin istedik. Çalışıp kendi ekmeklerini kazanmalarını istedik. İnşallah hayırlısı olur. Daha güzel şeylere imza atacağız, daha güzel şeyler yapacağız."

Yoldan geçerken lokantanın dikkatini çektiğini dile getiren Ciheydim Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gökmen Ulaş ise, "Dışarıdaki manzarayı görmemle içeriye girmem bir oldu. Sağ olsunlar tavuk döner yedim çok memnun oldum. Öyle bir tadı var ki, herkesin tadına bakmasını istiyorum. Gelin bir tadın mutlaka gerisi gelecektir. Bundan sonra benim evim mekanım burası. Hele bir çayı var, bir için sonra göreceksiniz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz