Haleplibahçe Kültür Adası'nda Çalışmalar Devam Ediyor

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Haleplibahçe Kültür...

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Haleplibahçe Kültür Adası'nda yapımı devam eden Urfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Yıldız incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, çalışmaların hızlı bir şekilde devam etiğini belirterek 2014 yılında hizmete gireceğini belirtti. Yıldız, “Haleplibahçe Kültür Adası tamamlandığında Şanlıurfa turizminin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacaktır” dedi.

Haleplibahçe’de 200 bin m² alanda, mevcut arkeoloji müzesinin 10 katı büyüklüğünde 26 bin m²’lik kapalı alanlı 4 katlı ve dünyanın en kıymetli ve en eski eserlerinin orijinallerinin sergileneceği Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Urfa’ya ait mozaiklerin ve Haleplibahçe’de ortaya çıkan mozaiklerin yerinde sergilenmesi amacı ile 4 bin m² kapalı alanda Edessa Mozaik Müzesi ve iki müze arası 30 bin m² açık alanda Arkeopark yapılacak. Geri kalan 140 bin m² alanda Şanlıurfa Belediyesince Arkeoloji Araştırma Merkezi ve Çok Amaçlı Tanıtım Merkezi, Anfi Tiyatro, Kültür ve Sanat Merkezi, Hediyelik Eşya Reyonları, Kafeterya, Rekreasyon Alanı ve 750 Araçlık Açık ve Kapalı Otopark yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: