Halı Desenleri Yarıştı, Genç Yetenekler Ortaya Çıktı

Gaziantep Üniversitesi Naci Tapçouoğlu Meslek Yüksek Okulu ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) tarafından...

Gaziantep Üniversitesi Naci Tapçouoğlu Meslek Yüksek Okulu ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) tarafından gerçekleştirilen 3. Halı Desen Tasarım Yarışması sonuçlandı.

Jüri tarafından yapılan ilk değerlendirmeye 150 halı deseni katılırken finale kalan 19 halı deseni için özel olarak çeşitli firmalar tarafından halı üretildi. Yarışma finalinde 19 halı içerisinden ilk beşe giren halı belirlenerek GAİB hizmet binasında düzenlenen ödül töreniyle hak sahiplerine ödülleri verildi.

Yarışmanın ödül töreni GAİB hizmet binasında gerçekleştirildi. Yarışmada birinciliği Melike Dursun kazanırken, Burcu Gül ikinci, Ali Yaşar İşgören üçüncü, Öznur Cengiz dördüncü, Ayşe Şentürk de beşinci oldu. Yarışma birincisi 5 bin TL, ikincisi 3 bin 500 TL, üçüncüsü de 2 bin 500 TL ödül kazandı.

Reklam
Reklam

Ödül töreninde konuşan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yarışmanın genç yetenekleri ortaya çıkardığını belirterek, "Bu yarışma sanayi üniversite işbirliğinin Gaziantep’teki en güzel örneğidir. Bu yarışma sonucunda halı üretimi alanında dünya liderliğine oynayan Türkiye’de önemli ve ünlü halı tasarımcılarının çıkacağına inanıyor ve bu yarışmayı destekliyoruz." dedi.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Civan da sanayi üniversite işbirliğini başarıyla gerçekleştiren örnek bir okul olduklarını kaydederek, "Bu yarışmanın daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmayı uluslar arası boyuta taşımayı planlıyoruz.” diye konuştu. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan da bu tür organizasyonların sektöre yeni tasarımcılar kazandırdığına dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: