Halı sektörünün devleri Gaziantep’te buluşuyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek 4. Ortadoğu Halı Fuarı, sektörün devlerini Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)’nde...

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek 4. Ortadoğu Halı Fuarı, sektörün devlerini Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)’nde buluşturacak. 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda yerli ve yabancı onlarca firma yeni ürünlerini sergileme imkanı bulacak. Fuarı yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde Marka Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen 4. Ortadoğu Halı Fuarı, bu hafta kapılarını aralayacak. GTO Başkanı Mehmet Aslan, düzenledikleri fuara ilginin her geçen gün arttığını ve katılımın beklenilenin üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Başkan Aslan, Türkiye makine halısı ihracatının yaklaşık yüzde 85’ini gerçekleştiren ve dünya çapında üretici firmaların bulunduğu Gaziantep’te, Ticaret Odası ve Halıcılar Odası olarak bu yıl Ortadoğu Halı Fuarı’nın dördüncüsünü düzenleyeceklerini bildirdi. Aslan, Gaziantep’teki 800 halı tezgâhında yılda yaklaşık 250 milyon metrekare halı üretimi yapıldığını ve Gaziantep’in bu rakam ile Türkiye’nin makine halısı ihracatının yüzde 85’ini gerçekleştirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

SEKTÖRÜN DEVLERİNİ BULUŞTURACAK
Halıcılık sektöründeki üretim ve ihracat artışının, kentte bulunan diğer sektörleri de olumlu yönde etkilediğine işaret eden GTO Başkanı Mehmet Aslan, sözlerine şöyle devam etti: ”Halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep’i halının ’Başkenti’ haline getirme hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Ortadoğu Halı Fuarı ile Gaziantep’i sektörün önemli buluşma noktalarından biri haline getirmeyi ve tüketicilere alternatif seçim olanakları sunmayı hedefliyoruz. OFM’de 15 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştireceğimiz bu fuarda sektörün söz sahibi olan kuruluşları ve iş adamlarını bir araya getireceğiz. Fuarımızda stant açan yerli ve yabancı firmalar, yeni ürünlerini bu fuarda tanıtma imkanı bulacaklar. Bu fuarımızı, halı sektörünün bölgedeki önemli buluşma noktalarından birisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Fuarda bu yıl da 100’e yakın firma stant açarak ürünlerini sergileyecek. Ayrıca katılımcı firma ve ziyaretçileri bir araya getirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yabancı alım heyetlerinin fuarı ziyaret etmeleri için girişimlerimiz devam ediyor.”

Reklam
Reklam

‘HALI’ DENİLDİĞİNDE AKLA GAZİANTEP GELİYOR
GTO Başkanı Mehmet Aslan, dünyada ‘halı’ denildiği zaman akla Gaziantep’in geldiğini ve bunun gurur verici bir gelişme olduğunu da dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: “Gaziantep’teki halı sektörü, bu fuarda sergilenecek desen, model ve renkleri ile göz dolduracaktır. Gaziantep 2010 yılında 1 milyar doların üzerinde halı ihracatı gerçekleştirmiş bir şehir. 100’ün üzerinde ülkeyle ticari anlaşmamız var. Bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz. Belçika ve Almanya başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde halı fuarları düzenleniyordu. Ama üretim merkezi olarak Gaziantep’te düzenlenmesi konusunda çok ciddi çabalar gösterdik. Gaziantep’teki halı fuarımızın tarihi dünyada bütün halıyla ilgili sektörlerin ajandasına not edeceği bir tarih haline gelmeye başladı. Bizim amacımız bu fuarı her geçen gün uluslararası nitelikte daha fazla ülkelerin ziyaretçilerinin, firmaların, alım heyetlerinin katıldığı bir fuar haline getirmek. Bugün Belçika dahil halıda söz sahibi ülkelerde bile ‘halı’ denildiği zaman akla ilk Gaziantep geliyor. Çünkü toplam Türkiye üretiminin yüzde 85’e yakını Gaziantep’te gerçekleştiriliyor ve halıcılarımız olağan üstü başarı gösteriyorlar. Biz de kurumlar olarak düzenlediğimiz bu fuarlarla sektördeki bu başarıyı daha ilerilere taşıma gayreti içerisindeyiz. Son olarak, tüm Gazianteplileri, yerli ve yabancı firmalarımızın yeni ürünlerini tanıtıp, tüketicilere alternatif seçim olanakları sunacakları bu fuarı ziyaret etmeye davet ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz