Haliç’e, Da Vinci Köprüsü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin projesini çizdiği köprünün 510 yıl sonra...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin projesini çizdiği köprünün 510 yıl sonra Haliç’e yapılacağını açıkladı.

Boğaz suyunun Haliç’e pompalanması projesi açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin köprü projesinin gerçeğe dönüşeceğinin müjdesini verdi. Başbakan Erdoğan, “Leonardo Da Vinci’nin geçmişte Haliçle ilgili bir köprü projesi var. Orası da yapıldığı anda, çok farklı bir köprü estetiği çok ilginç. Belediye Başkanı ile görüştüm hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Köprü yapılınca Haliç’in bir yakasından diğer yakasına yürüyerek geçme imkanı bulacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan’ın yapılacağını müjdelediği köprüden ilk olarak bilim ve sanat alanında bir dâhi olarak kabul edilen ünlü İtalyan ressam Leonardo Da Vinci 1502 yılında Sultan 2. Beyazıd’a yazdığı mektupta bahsedilmişti. Köprü o dönem İstanbul’da yapılamamıştı ancak günümüzde Norveç ve Güney Kutbunda projeden esinlenerek yapılmış 2 köprü bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz