Haliç’te Düzenlenen "2. Su Sporları Festivali" Başladı

Fatih Belediyesi tarafından Haliç’te düzenlenen "Su Sporları Festivali" büyük bir coşkuyla başladı. Bu yıl 2'ncisi...

Fatih Belediyesi tarafından Haliç’te düzenlenen "Su Sporları Festivali" büyük bir coşkuyla başladı. Bu yıl 2'ncisi düzenlenen festivalde ilk gün, sıralama yarışları yapıldı. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin katıldığı festivale, su sporuna meraklı olan herkes katılabiliyor.

Sporcu kimliğiyle tanınan ve boğazı yüzerek geçen ilk ve tek belediye başkanı olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, ilk gün eleme turlarına katıldı. Fatih Belediyesi tarafından kurulan ve Afrikalılardan oluşan Afrika Dostlukspor da, festivalde kürek çeken takımlar arasında yer aldı. Belediye Başkanı Mustafa Demir, elemelerde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Dostlukspor’un takımıyla birlikte kürek çekti.

Reklam
Reklam

Festivalin açılışını yapan Başkan Demir, “Fatih üç tarafı denizle çevrili bir yarım ada, tıpkı Türkiye gibi. Ama denizden yeterince faydalanabiliyor muyuz? Bence bu konuda ciddi soru işaretleri var. Altı yıldır bunun farkına varabilmek için bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Yani balık festivalinden tutun, su sporları festivaline varana kadar bir dizi çalışmalarımız var. Bugün de İstanbul ve Türkiye’den herkese açık dragon festivali var. Yelken ve Kürek Federasyonu'nun desteğiyle, üniversiteler arası su sporları federasyonunun desteğiyle herkesi davet ettik buraya” dedi.

Final yarışmalarının yarın yapılacağını ifade eden Demir, “Bugün ön elemeler var; yarın da finaller olacak. Asıl yarışlar da yarın gerçekleşecek. Bir defa deniz bizim için çok önemli. Aslında baktığınızda ülkeleri, şehirleri ayırır gibi görünür ama aynı zamanda medeniyetleri buluşturur, toplumları bir araya getirir, kültürlerin bir araya gelmesine vesile olur, insanları doyurur. Bunun yanında da işte spor etkinliklerine de mekan olur. Bu anlamda gerçekten Haliç, eşi benzeri bulunmaz bir yer. Bunu her konuda değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyanın sayılı ülkelerinde yapılabilen etkinliklerin Haliç’te yapıldığını ve yakın zamanda yüzme yarışlarına da ev sahipliği yapılacağını müjdeleyen Başkan Demir, “Motor sporlarından tutun; yelken, kano, kürek, deniz uçaklarının yarışlarından tutun ki, bunlar dünyanın sayılı yerlerinde yapılan etkinlikler. Ümit ederim ki inşallah burada yüzme yarışları olacak. Eğer öyle bir şey olursa ilk başta ben de yüzerim, yarışmacılardan biri olurum” ifadelerini kullandı.

Başkan Demir yaptığı konuşmasının ardından, yarışmacılarla birlikte kürek çekti ve ardından katılımcılar ve izleyicilerle hatıra fotoğrafı çekindi.

2 Haziran Pazar günü saat 11.00’de başlayacak finaller boyunca katılımcılar, konserler, grup dans çalışmaları, oyun istasyonları, yiyecek alanları ve sponsor etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirecek. Başkan Mustafa Demir de, birincilik için kürek çekenler arasında yerini alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: