Haliç'ten numune alan öğrenciler, biyolojik çeşitliliği mercek altına aldı

İstanbul Acarkent Doğa Koleji öğrencileri, Haliç'teki kirliliğin boyutları ve biyolojik durumu tespit etmek için çalışma...

İstanbul Acarkent Doğa Koleji öğrencileri, Haliç'teki kirliliğin boyutları ve biyolojik durumu tespit etmek için çalışma başlattı. İstanbul Üniversitesi öğretim öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencisi büyüklerini de yanlarına alan öğrenciler, Altın Boynuz'dan numuneler aldı.
Yıllar boyu endüstriyel ve evsel atıkların döküldüğü yer olarak kalan Haliç son yıllarda alınan önlemler ve temizleme çalışmaları ile eski günlerine dönme çabası gösteriyor.
Haliç ekosistemininin yıllar içerisindeki değişimleri inceleyen Acarkent Doğa Koleji öğrencileri ve danışman öğretmenleri IBDP (Uluslararası Bakalorya) Biyoloji Öğretmeni Mihrican Satış, günümüzdeki temel bileşenlerini, biyotik (fitoplanktonik, zooplanktonik ve bentik canlıları) ve abiyotik faktörleri (sıcaklık, çözülmüş oksijen, ph, tuzluluk, elektriksel iletkenlik, ışık, suyun bulanıklığı, renk, koku ve tat) incelemek üzere Perşembe günü Haliç'e gitti. İstanbul Üniversitesi Hidrobiyoloji Dalı öğretim görevlileri ve yüksek lisans öğrencileri ile detaylı bir çalışma başlatan öğrenciler, üç farklı istasyonda hidro biyolojik yöntemleri yakından tanıyıp uygulama fırsatı buldular.
Altınboynuz'un kendini yenilemekte ne kadar başarılı olduğunu merak eden öğrenciler elde ettikleri numuneleri İstanbul Üniversitesi Labaratuvarlarında inceleyecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz