Halk Bankası'ndan TSO üyelerine kredi

ÇORUM (İHA) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Halk Bankası Çorum Şubesi arasında, Oda üyelerinin kredi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla protokol imzalandı.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Malatyalı, meclis toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, Halk Bankası'nın, kurulduğu günden itibaren esnaf ve sanayiciler açısından önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. 2001 yılında yaşanan ekonomik krizin ardından Halk Bankası'nın yeniden belirli bir noktaya gelmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Malatyalı, "Dünyadaki tüm ülkelerde devlet tarafından KOBİ'lerin ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli kurumlar oluşturulur. Türkiye'de de bu ihtiyacı Halk Bankası karşılıyor" dedi. Halk Bankası Samsun Bölge Koordinatörü Metin Köstek ise, Çorum TSO üyelerine iki değişik kredi kullandırılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Oda Kredisi adı altında kullandırılacak ilk kredinin, yüzde 1.30 faiz oranı ile 36 ay vadeli olduğunu dile getiren Köstek, bu kredi için 100 Bin YTL'ye kadar teminat verildiğini açıkladı. Köstek, bu şartlardaki kredi faiz oranının imzalanacak protokol gereği yüzde 4'ten 1.30'a indirildiğini vurguladı. İkinci kredinin ise finansal destek kredisi olduğunu ve bu kredinin de 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli olduğunu ifade eden Metin Köstek, KOBİ'ler için 1 milyon 500 bin YTL, KOBİ dışındaki işletmeler için 3 milyon YTL'ye kadar kredi kullandırılacağını kaydetti. Köstek, kredi oranlarının sanayiciler için oldukça uygun olduğunu belirterek, özellikle yatırım yapmak isteyen sanayiciler açısından çok cazip olduğunu sözlerine ekledi.