Halk Eğitim Merkezi, özürlüleri memurluk sınavına hazırlıyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından, özürlü memur adaylarına yönelik kurs düzenledi. Vezirköprü Halk...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından, özürlü memur adaylarına yönelik kurs düzenledi. Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursta 3'ü bayan 17 kişi, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)'na hazırlanıyor.

ÖMSS kursu hakkında bilgi veren, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Kumaş, “Kursumuzda, bize yapılan başvurular ve yaptığımız alan taramaları sonucunda 17 kursiyere bu eğitimi vermeye karar verdik. Müdürlüğümüz bu kursun açılabilmesi için, gerekli öğretmen desteğini sağlayarak, tıkandığımız noktalarda da, gönüllü öğretmenler vasıtasıyla problemleri hallederek tam bir takım çalışması halinde kursun açılabilmesini sağladık." dedi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen kursta ÖMSS sınavlarında soru çıkacak, matematik, Türkçe, coğrafya, tarih ve temel yurttaşlık derslerinin branş öğretmenlerince verildiğini aktaran Kumaş, "Amacımız asıl vazifemiz olan insanlarımıza faydalı olabilmek, onların ihtiyacı olan eğitimi sağlayabilmektir. Tabi bu arada ÖMSS sınavına girecek arkadaşlara faydamız dokunabilirse ve onları arzu ettikleri makamlarda ve memuriyetliklerde görebilirsek, ne mutlu bize.” diye konuştu.

Kursa devam eden 3 bayan öğrenciden biri olan Ayşenur Karaca (22), sonradan haberdar olduğu kursla sınava hazırlandığını belirterek bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

ÖMSS kursunda gönüllü olarak matematik dersi veren Samet Kocabaş da Vezirköprü M tipi cezaevinde idarecilik yaptığını, Halk Eğitim Müdürü'nün böyle bir ihtiyaçtan bahsetmesi üzerine de düşünmeden ders vermeyi kabul ettiğini belirtti. Kocabaş, toplum için faydalı olmak için gayret eden her birey için ne fedakârlık yapılması gerekiyorsa hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: