Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı

Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan çeşitli el sanatları ürünlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi açıldı.

Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan çeşitli el sanatları ürünlerinin sergilendiği yıl sonu sergisi açıldı.

Açılan sergiye başta İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy olmak üzere, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kurs hocaları, Kursiyerler ve kurum kuruluşlarının amir ve memurları katıldı. Sergiye halktan daha çok kadın olmak üzere büyük bir katılım gerçekleşti.

Kağızman’da üçüncüsü kutlanan Eğitim Festivali açılışında bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce, 2011 – 2012 yıllarında açılan kursların hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Açılış kurdelesini Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim müdürü Cevdet Parlar birlikte kestiler.

Serginin açılış konuşmasını yapan Harun Yüce şöyle konuştu: Sayın Kaymamım, değerli misafirler, kıymetli meslektaşlarım ve sevgili öğrenciler hepinize hoş geldiniz diyor ve herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İlçemizde her derece ve her türdeki örgün eğitim kurumlarımızın sunacağı etkinliklere kurum kuruluşlarımızın desteği, anne babanın desteği ile bu eğitimin daha da gelişerek devamını diliyorum.

2011 -2012 Eğitim ve Öğretim yılları içerisinde kurslarımız sürmüş ve olumlu sonuçlar vermiştir. Hayat boyu eğitim bireysel kişiliklerin ve büyümenin gelişmesini sağlamaktadır. Hayat boyu eğitim herkese hayat boyu öğrenimi getirmektedir. Toplumsal bütünleşmeyi amaçlamaktadır. Kağızman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 12 dalda mesleki el sanatları, 8 dalda sosyal kültürel kurslar, birinci ve ikinci kademe kursları açılarak 45 yetişkin kursiyere okur yazarlık belgesi verilmiştir. İş-kur ile işbirliği içerisinde 4 kurs açılarak ücret alma suretiyle kurslara devam etmişlerdir. Bu kurslardan 70 bayan yararlanmış özellikle halı kilim ve yöresel bebek üretilmiştir. Toplam olarak 2611 kursiyer açılan kurslardan faydalanmışlardır. Bu sayı önümüzdeki dönemlerde artarak devam edecektir. Bu süreçte başarılı bir şekilde devam etmesinde ve sergilenmesinde katkıları olan öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Bu kursların başarı ile yürütülmesinde katkıları olan kurum ve kuruluşlardaki amir ve memurlara, öğretmen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda mesleki, sosyal, kültürel ve sportif gibi kursların yürütülmesi için ellerindeki imkanları seferber eden, kurslarımızın ivme kazanması için maddi ve manevi imkanlarını esirgemeyen Kağızman Kaymakamımız Şuayib Gürsoy’a teşekkür ediyorum, bütün Kağızman halkını sergimize davet ediyorum, diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sergideki el emeği göz nuru dokumalar, eserler ilgiyle izlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde memur olarak çalışan ressam Şahmettin Tepe sergide 10 resmi ile yer alarak renk kattı. Özellikle Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy’un fotoğrafından yola çıkarak yaptığı isim harfleriyle kara kalem çalışması görenleri hayrete düşürdü. Resmin üzerini bir örtüyle kapatan ressam Kaymakam’a bir sürpriz yaparak resmi gösterdiğinde Kaymakam Şuayib Gürsoy şaşkınlığını gizleyemedi. Sergi üç gün boyunca halkın ziyaretine açık kaldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: