"Halk eski partileri istemiyor"

UŞAK (İHA) - Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı İsmail Cem, halkın artık eski partilerin yalanlarından bıktığını ve bu nedenle de eski partileri istemediğini söyledi. Seçim çalışmaları ve partisinin il başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere Uşak'a gelen YTP Genel Başkanı Cem, Türkiye'nin başında 3 büyük belanın bulunduğunu, bunlardan üretimsizlik ve işsizliğin başlıbaşına bir sorun olduğunu belirtti.

Cem, "Türkiye'de halk daha iyisine layık. Bizler daha iyisini yapabileceğimiz imkana, kaynağa, kültüre ve her şeyin en iyisine sahibiyiz. Ama ne var ki; bize son zamanlarda bir şeyler oldu. Sanki umudumuzu kestik. Sanki Allah göstermesin üzerimize ölü toprağı serpildi. Artık zaman silkinme zamanıdır. Kavga ve öfke zamanı değildir.

Reklam
Reklam

Kendimize güvenme zamanıdır. Başımızda 3 büyük bela var. Bunlardan bir tanesi üretimsizlik. Sanayi çalışamıyor. Esnaf ticaret yapamıyor. İnsanlarımız işsiz. Sanayide, esnafta ve tarlada iş yok. İnsanlarımız iş istiyor. Ben Kayseri milletvekiliyim. Kırsal kesimde yaşayan, tarlada, köyde yaşayanların çektiği sıkıntıları çok yakından biliyorum. Hala bankaların kuyruğunda insanlarımız var. Yazık değilmi? Bunlar utanç verici. Bunları yok etmemiz lazım. Bizler dayanışmayı ve yardımlaşmayı seven insanlarız. Türkiye'yi harekete geçirmemiz lazım. Bu güç bizde var" diye konuştu.

Partisi'nin Uşak İl Başkanlığı'nın açılışını yapan Cem, partisinin balkonun da halka yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:
"Bizim elimizde sihirli değnek yok. 'Yarın Türkiye'yi düzelteceğiz' demiyoruz. Ama bir şeyin sözünü vermek istiyoruz. İktidarımızın ilk gününde başlayarak Türkiye'de bir önceki güne kıyasla daha iyi olacak ve düzelme başlayacak. Bizim partimiz öteki partilerin hiç birine benzemez. Onlara bakıp sakın bize pay çıkarmayın. Çünkü farklı partiyiz. Bu meydan mitinglerindeki halkın önünde birbirine bağırıp çağıran, en ayıp lafları söyleyen siyasi partilerin genel başkanlarına bakıp da sakın benim için pay çikarmayın. Beni onlara benzetmeyin. Ben onlara benzemem ve benzemeyeceğim. YTP her geçen gün biraz daha güçleniyor. Bizim partimizin baraj sorunu var diyorlar. Benim karşımda ne barajından bahsediyorlar. Beni olduğum yerde baraj sorunu olmaz. Türkiye artık yalan, dolan ve hortumculardan bıktı. Eskilerden bıktı ve onları istemiyor."

Reklam
Reklam