Halk Evi üyeleri, 7 ay önce işten çıkarılan işçilere destek için eylem yaptı

Samsun’da bir hastanede 7 ay önce taşeron olarak çalışan 6 işçinin sözleşme sürelerinin dolmasının ardından...

Samsun’da bir hastanede 7 ay önce taşeron olarak çalışan 6 işçinin sözleşme sürelerinin dolmasının ardından başlatılan çadırlı eyleme destek için Ankara’dan gelen Halk Evi üyeleri eylem yaptı.
Gazi Devlet Hastanesi önünde toplanan Halk Evleri ve Devrimci Sağlık-İş Sendikası üyeleri, hastane yönetimi ve hükümet aleyhine sloganlar atarak, işten çıkarılan taşeron şirketine bağlı işçilerin tekrar işe alınmasını istedi.
Eylemcilerin hastaneye girmemesi için yoğun güvenlik önlemi alan Samsun Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve sivil ekiplerini hastane girişinde konuşlandırarak eylemcilerin içeriye girmesini önledi. İşçilerin taşeron şirketler altında çalıştırılarak, gerekli sosyal haklardan mahrum edildiğini belirten işçiler, işten çıkarılışlarının 200’üncü günü olduğunu ve eylemlerine devam edecekleri şeklinde açıklamalarda bulundu. Eylemciler, işten çıkarılan 6 işçiyle sırayla vedalaşarak kendilerini bekleyen otobüslere binerek ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz