Halk Kart Davasında Yargılama Başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Belediye Meclisi’nin beş üyesinin de bulunduğu 24 kişinin...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Belediye Meclisi’nin beş üyesinin de bulunduğu 24 kişinin Halk Kart davasında ‘İhaleye fesat karıştırma, irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırma’ suçları ile yargılanmasına başlandı. CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün de aralarında bulunduğu bir grup partili duruşma sırasında Akaydın'a destek vermek için mahkemeyi takip etti. İçeriye sığmayanlar mahkeme salonunun önünde bekledi.

Halk Kart davasının ilk duruşması Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 15 Eylül 2011 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına, 30 Eylül 2011 tarihinde Adalet Bakanlığına ve 31 Ekim 2011 tarihinde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün havalesi ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırılan isimsiz ihbar mektuplarının gönderilmesi ile yürütülen Halk Kart davasının ilk duruşmasında, Başkan Akaydın ifade verdi. Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmediğini belirten Akaydın, böyle bir suç işlemediğini ve bununla ilgili savcılığa ifade verdiğini bildirdi. Üç saat süren duruşmanın ardından mola verildi. Burada basına açıklama yapan Akaydın “Tek söyleyeceğim arkamda yer alan bütün partili arkadaşlarıma, hemşehrilerime, dostlarıma teşekkür ediyorum. Onun ötesinde bir duruşma başladı. Neşeli başladı, kahkahalı geçti. Başka diyecek bir şey yok” dedi.

Reklam
Reklam

İddianame ile ilgili soruyu da cevaplayan Akaydın, şunları söyledi: “Zaten avukatlar çok iyi dile getirdi. İddianame hukuka, Anayasa’ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı tutulmuş bir iddianame. Ne diyeyim yani? Hepsi orada konuşuldu. Yani bir gazete tarafından tefrika yapılıyor, o gazetenin muhabiri de içeride idi. O tefrika da aynen olduğu gibi iddianame olarak mahkemeye sunuluyor. Siz de biliyorsunuz hangi gazete ve hangi yazar olduğunu. Ne diyeyim?”

Başkan Akaydın, ifadesi alındıktan sonra hakim izni ile adliyeden ayrıldı. Akaydın, makam aracına bindiği sırada kendisi alkışlayan CHP’lilere teşekkür etti. Duruşma devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz