Halk Kütüphanesi Halkı Bekliyor

RİZE (AA) - Rize İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Akgün, il merkezinin nüfusuna göre kütüphane üyesi ve ziyaretçisinin az olduğunu söyledi.

Rize İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Akgün, il merkezinin nüfusuna göre kütüphane üyesi ve ziyaretçisinin az olduğunu söyledi. Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphaneye gençlerin ilgisini çekmek adına faaliyetler yaptıklarını ancak yine de bekledikleri ilgiyi göremediklerini belirtti. Üniversite ve ilkokullarla ortaklaşa kitap etkinlikleri düzenlediklerini belirten Akgün, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri ve ildeki ilkokullarla 'Canlı Kitap' etkinlikleri düzenliyoruz. Üniversite öğrencilerinin kurduğu tiyatro grubu kitaptaki hikayeleri sahnede canlandırıyor. Minik öğrencilerimiz de canlandırılan oyunu izliyor. Böylelikle kitaplardaki dünyayı betimlemeye çalışıyoruz. Etkinliklerimiz çok beğenildi ama yine de kütüphaneye olan talep az. Bu tarz faaliyetleri artırıp daha çok çocuğa ulaşmak istiyoruz” dedi. Rize'nin nüfusuna göre kütüphane üye sayısının düşük olduğunu kaydeden Akgün, "Rize il merkezi ortalama 100 bin nüfusluk bir şehir. Kütüphanemize üye sayısı da 2 bin 422. Bu sayı şehrin nüfusuna göre düşük bir rakam. 2013 yılı içerisinde kütüphanemizi yaklaşık 45 bin kişi ziyaret etti" diye konuştu. Süreli yayın ve sanal materyal olarak zengin bir kütüphaneye sahip olduklarını ifade eden Akgün, "Kütüphanemize gelmekte olan 214 süreli yayın var. Bu sayı çoğu kütüphanelere göre oldukça iyi. Ayrıca şu an kütüphanemizde 47 bin 887 kitabımız ve 704 sanal materyalimiz mevcut. İl merkezi ve ilçe kütüphanelerine dağıtılmak üzere 540 çeşit yeni kitap temin ettik" dedi.

Reklam
Reklam
</amp-ad>

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz