Halk Merkezi Yılsonu Sergisi'ne Büyük İlgi

Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün hazırladığı sergide kursiyerler tarafından yıl boyunca...

Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün hazırladığı sergide kursiyerler tarafından yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü.

Bayburt Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyerler tarafından yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru eserler görücüye çıkarıldı. Takı tasarım, çeyiz ürünleri, yöresel kıyafetler ile çeşitli süslemeli işleme, tezhip çalışmaları, rölyef ve nakış ürünlerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde düzenlenen sergi açılışına Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ednan Çalışkan, Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zarif Aslan, kurs hocaları ve kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

Açılış kurdelesini kesen Vali İpek ve Belediye Başkanı Polat, sergide yer alan ihramdan yapılmış ürünleri tek tek inceleyerek, eskinden kadınların giyim eşyası olarak kullandığı ihramın artık alternatif olarak masa örtüsü, kravat, süs eşyası, el çantası vb. ürün çeşitleriyle insanların hizmetine sunulmasının mutluluk verdiğini söylediler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yurt dışı gezisinde ve birçok bürokratın da ihramdan yapılmış kravat taktığını hatırlatan Vali İpek, artık Bayburt'a özgü olan ihramdan yapılan ürünlerin büyük ilgi göreceğini belirtti.

Daha sonra takı tasarım, çeyiz ürünleri, yöresel kıyafetler ile çeşitli süslemeli işleme, tezhip çalışmaları, rölyef ve nakış ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezen Vali İpek, Belediye Başkanı Polat ve beraberindekiler, kurs hocaları ve kursiyerlerden el emeği göz nuru ürünleri hakkında bilgi aldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz