Halk Oyunları Resitali Büyüledi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Lâpseki Halk...

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Lâpseki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından halk oyunları gösterisi programı düzenlendi.

Çeşitli yöresel oyunları sergileyen öğrenciler izleyicilerden tam not aldı. Program arasında kürsüye davet edilen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman, 5. si yapılan etkinliklerin Lâpsekililer tarafından benimsendiğini ve geleneksel hale dönüştüğünü kaydetti. Her yıl vatandaşlar tarafından gösterilen ilginin arttığını ifade eden Akman, “Bu yıl 1200 civarında seyirci olduğunu gördük” dedi. Katılımcılara teşekkür eden Akman, halk oyunları ekibini de kutladığını söyledi. Kısa bir konuşma yapan Halk Eğitim Folklor Usta Öğreticisi Makbule Alım herkese teşekkür etti. Karadeniz’den Güney’e, Doğu’dan Ege ve Marmara’ya esen oyun havalarının rüzgârını doyasıya teneffüs Lâpsekililer, tempo tutup eşlik ettiler. Milli kurtuluş günlerini çağrıştıran ve bayraklarla biten folklor gösterisinin son sahnesi ise savaş sonrası sevdiğine kavuşanların yanı sıra, bir kadına verilen şehit eşinin cepkeninin gelmesiydi. Kahraman Türk kadınını simgeleyen şehit eşi, ağladıktan sonra, cepkeni kendi giydi. Kadınların hasretlerinin ölüm haberlerine karışıp yürekleri sızlattığını sahneleyen çocuklar ve gençler, ruhları hicrana boğulan savaş dönemi kadınlarını ve savaştan dönen gazileri simgelediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: