Halk Oyunlarında Düzce’de Bir İlk

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Düzce’nin ilk Halk Oyunları Antrenörleri, belgelerini alarak antrenörlük...

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Düzce’nin ilk Halk Oyunları Antrenörleri, belgelerini alarak antrenörlük görevlerine başladı.

Düzce’nin ilk Halk Oyunları antrenörleri antrenörlük belgelerini Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın elinden aldı. Halk Oyunları Federasyonunun tüm usta öğreticileri kendi bünyesine katarak antrenör olmalarına fırsat tanıdı. Halk Oyunları Federasyonu, usta öğreticileri intibak kursuna dahil ettiği usta öğreticileri antrenör olmalarını sağladı.

Reklam
Reklam

Halk Oyunları Federasyonu intibak kursuna katılan 12 Düzceli usta öğretici de belgelerini Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve Halk Eğitim Müdür yardımcısı İlhan Karakaya’nın elinde aldı. İl Müdürü Şiran yaptığı açıklamada, “Sizlerin sayesinde ecdadımızın tüm güzel oyunlarını gençlerimiz öğrenebilecek. Köklerimizi halk oyunları noktasında da öğrenip yakalayabileceğiz. Bizler, gençlerimize sahip çıkmalıyız. Biz sahip çıkmazsak başkaları kolayca sahip çıkıyor. Bunun önüne de sizlerin sayesinde geçeceğiz” dedi.

Antrenörlük belgesini alan antrenörler daha sonra hazırlanan kokteylde Şiran ile sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: