Halk Oyunu Öğreniyorlar

Tavşanlı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan halk oyunları kursu devam ediyor.Öğretmenevinde iftardan sonra düzenlenen kurslar...

Tavşanlı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan halk oyunları kursu devam ediyor.

Öğretmenevinde iftardan sonra düzenlenen kurslar yoğun ilgi görürken burada katılımcılara yöresel halk oyunları öğretiliyor.

Tavşanlı Halk Eğitimi Merkezi eğitmeni Mehmet Sözer yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi olarak yıl boyunca çeşitli kurslarla vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, bu çerçevede halk oyunları kursları başlattıklarını duyurdu.

Sözer şunları söyledi:

“Burada hastane grubumuz adı altında çalışıyoruz. Bu sene Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi olarak katıldığımız halk oyunları yarışmalarında 4 birincilik ve 3 de ikincilik elde ettik. Bu başarılar da yoğun çalışmayla kazanılabiliyor. Ayrıca İlçede tüm resmi bayramlarda Halk Eğitimi Merkezi olarak görev alıyoruz. Halk eğitim merkezleri hayat boyu öğrenme projesi çerçevesinde faaliyet yürütüyor. Talep olduğu sürece merkez bünyesinde her türlü kurs açılabiliyor. Tavşanlılı vatandaşlardan gerek bizdeki halk oyunlarına gerekse diğer kurslara katılmak isteyenler Halk Eğitim Merkezine gelerek başvurularını yapabilirler. Halk oyunları bir kültürdür. Biz de burada aslında kültürümüzü yansıtmaya çalışıyoruz. Bu kültürleri ne kadar fazla vatandaşımıza ulaştırabilirsek, yayabilirsek o ölçüde başarılı olacağımızı düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz