Halk Sağlığı Haftasının Teması Obezite İle Mücadele

Erzurum Halk Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Obeziteyle...

Erzurum Halk Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Obeziteyle Mücadeleye Ben de Varım” projesi Erzurum Yakutiye kent meydanında düzenlenen programla halka tanıtıldı.

Programa Erzurum Halk Sağlık Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar katıldı. Proje Erzurum merkez ilçelerde yaşayan gönüllü tüm bayanları kapsıyor. Vatandaşlar tanıtım programına yoğun ilgi gösterdi. Proje tanıtımı gereği kurulan stantlarda vatandaşlar boyları ve kiloları konusunda bilgilendirildi.

Reklam
Reklam

Erzurum Halk Sağlık Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, “Her yıl 3 - 9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı haftasında amaç, toplumu harekete geçirmek, hayat standardını yükseltmek, hastalıkları oluşmadan önce önlemek, halk sağlığının değerini anlatmaktır. Bu amaçla halk sağlığına yönelik çalışmalar her geçen yıl artarak sürdürülmektedir. Bu yıl Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Halk Sağlığı haftasındaki temamız obezite ile mücadeledir. Son yıllarda tüm dünyada obezitenin görülme sıklığı giderek artmaktadır. Yapılan çalışmalar; yaş, cinsiyet gibi özelliklerin yanında beslenme alışkanlıklarının, sigara ve alkol tüketimi ile fiziksel aktivite azlığı gibi yaşam biçimi faktörlerinin de obeziteden sorumlu olduğunu göstermektedir. İnsan ömrünün çok uzun olmadığı dönemlerde obezite; güç, refah ve sağlık göstergesi iken, günümüzde tedavi edilmesi gereken bir hastalık, bir halk sağlığı olarak kabul edilmektedir. Günümüzde dünyanın hemen hemen tüm bölgelerinde obezite görülme sıklığı artmakta, bu durum sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil, çocukları ve gençleri de etkilemektedir. Kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, bazı kanser türleri, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıkların oluşmasına, yaşam kalitesinin azalmasına ve ölümlere yol açan obezite sadece küresel boyutta halk sağlığı problemi olarak kalmayıp ülke ekonomilerine olumsuz yönde etki eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Erzurum Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar yaptığı konuşmada “Proje kapsamında kilolu olsun ya da olmasın spor yapmak isteyen tüm bayanlara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor merkezlerinde ücretsiz olarak bayan antrenörler eşliğinde haftanın 3 günü spor yapma imkanı sunacağız. Bayanlar ikametgâh adresine göre kendilerine uygun olan spor merkezlerini kendileri belirleyecektirler. Spor merkezlerine uzak olan bayanlara da müdürlüğümüz tarafından araç tahsis edilecektir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: