Halk Sağlığı İçin Fuar

İzmir'de, 14-17 Kasım tarihleri arasında Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 1. Sağlık Fuarı için İl...

İzmir'de, 14-17 Kasım tarihleri arasında Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 1. Sağlık Fuarı için İl Sağlık Müdürlüğü'nde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Çakır başkanlığında yapılan toplantıda, 4 gün sürecek fuarın içeriği belirlendi.

Gerçekleştirilen toplantıya Kütahya Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol ile birlikte Yönetim Kurulu üyesi Hakkı Ön, İdari İşler Müdürü Hüseyin Erol'da katıldı.

Yapılacak Fuarın tamamen halka yönelik ücretsiz gerçekleştirileceğini söyleyen Tuncay Varol, “Bu fuarda en büyük gücü il sağlık müdürlüğünden alıyoruz. 4 günlük fuar süresinde yapılacak paneller, sosyal etkinlikler ve çeşitli faaliyetler ile halkımız bilgilendirilecek ve hoş zaman geçirmeleri sağlanacak" dedi.

Reklam
Reklam

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı Ali Çakır başkanlığında yapılan toplantıya, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü, Yataklı Hastaneler Müdürlüğü, Ecza Bölümü, UMKE ve 112 Acil Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Özellikle açılış gününün Diyabet Günü'ne denk gelmesi sebebiyle etkinliklerinin fuar içerisinde yapılması planlandı. Fuarın diğer günlerinde ise sağlıklı yaşlanma ve yaşlı sağlığı, kazaların önlenmesi ve ilk yardım, kanserden korunma yöntemleri, sağlıklı beslenme konuları ele alınacak.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce gerçekleştirilecek panellerin konuşmacıları ve saatleri ise ilerleyen günlerde İzmirli vatandaşlara ilan edilecek. Fuarda ayrıca Sağlık Müdürlüğü'nün oluşturduğu tiyatro grubu da çocuklara yönelik oyunlarını serğileyecekler. Fuarın renkli ve etkinliklerde doldurulması için Sağlık Müdürlüğü korusunun da fuar içerisinde bir gece konser vermesi planlanıyor.

Fuarın halka yönelik gerçekleştirilecek olması sebebiyle fuar tanıtımları için tüm çalışmalar aylar öncesinden planlanmaya başlandı. Fuar etkinliklerinin Mayıs ayı sonu itibariyle saat saat belirlenmesinin hemen ardından tüm sağlık kuruluşları tarafından halka duyurular başlatılacak. Ayrıca fuar süresinde vatandaşların etkinlik alanına kolay ulaşımı için belirli merkezlerden araçlar kaldırılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: