Halk Sağlığı, İki Farklı Projeye İmza Attı

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulgaristan – Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında hazırladığı iki ayrı...

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulgaristan – Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında hazırladığı iki ayrı proje başvurularını yaparak, ortaklarıyla birlikte protokol imzaladı.

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü "Sağlıklı Nesillerle Sağlıklı Yarınlara" ve "Diş Sağlığı ve Sınır Geçiş Sahasının Kırsal Kesiminde yaşayan Çocuklar için Koruyucu Önlemler" adlı iki ayrı projenin başvurularını yaptı. Bulgaristan – Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı üçüncü teklif çağrısı kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğünün, Bulgaristan’ın Haskova Bölgesel Sağlık Denetim Kurulu ile birinde lider, diğerinde ortak olmak üzere toplam iki proje hazırlandığı açıklandı. Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamaya, göre projelerinde lider olarak hazırladıkları “Sağlıklı Nesillerle Sağlıklı Geleceğe” adlı proje, küresel bir halk sağlığı sorunu olan ‘Obezite’ ile mücadeleyi esas alan bir çalışma olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortak olduğu diğer bir proje olan “Diş Sağlığı ve Sınır Geçiş Sahasının Kırsal Kesiminde Yaşayan Çocuklar İçin Koruyucu Önlemler” adlı projede ise kırsalda yaşayan çocukların, ağız, diş sağlığı hakkında farkındalığın artırılmasını sağlayacak, eğitimler ve diş taramalarını içerdiği belirtildi.

Her iki projeyi de Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Hatice Gül, Proje Koordinatörü Dr. Reyhan Ünüvar, Ebe Hülya Orhan, Sağlık Memuru Lütfü Aygün ve Nursal Pektaş ile proje Haskova’ya teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: