Halk Sağlığı Müdürü Uyardı

Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Uçucu Madde ve Solvent içeren maddelerin 18 yaşından...

Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Uçucu Madde ve Solvent içeren maddelerin 18 yaşından küçüklere satanlar hakkında 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası olduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı.

Dr. Bilgehan Öztürk, “Halk Sağlığı müdürlüğü olarak gençlerimizi, çocuklarımız her türlü madde bağımlılığından korumak için çalışmaktayız. 18 yaş küçüklere uçucu madde içeren, alkol ve sigara satışı yasaktır. Bunun önüne geçmek için denetim ekiplerimiz Niğde’nin en ücra köyüne kadar gidip denetim yapmaktadır. Bu konuyla ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyonda Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik ve spor müdürlüğümüz. Her kurumdan bir katılımcı ile beraber, emniyette kaydı bulunan suça bulaşmış madde bağımlısı çocuklarımız ve aileleri ile görüşüldü. Okuma çağını geçmemiş çocuklarımız ile ilgili ne gerekiyorsa çalışmamızı sürdürüyoruz. Diğer yandan okullarda madde bağımlısı kullanmaya yatkın çocuklarımız ile tek tek görüşüp bir risk varsa, bununla ilgili çalışma yapacağız. Bu çocuğumuzun bu durumdan kurtarmak için okulu değiştirilebilir, ailesiyle görüşülebilir, gerekirse tıbbi yardımla bu sorunu çözmek için çalışmalar yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Müdür Öztürk, “Niğde’de yaklaşık 348 iş yerinin madde ve solvent içeren yapıştırıcı satışı yapan iş yerleri var. Bunun haricinde alkol ve sigara satışı yapan iş yerlerinde çalışan esnaflarımızı da buradan uyarıyoruz. 18 yaşından küçüklere bu tür maddelerden satmanın 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasının olduğunu hatırlatıyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: