"Halk sandığa gömecek"

GAZİANTEP (İHA) - Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Fahrettin Yuvanç, 3 Kasım'da yapılacak erken genel seçimde halkın, beceriksiz ve basiretsiz ortakları sandığa gömeceğini söyledi.

Yuvanç, milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, SP iktidarında halkın yüzünün güleceğini belirterek, "Halkımız 3 Kasım'da beceriksiz ve basiretsiz ortakları sandığa gömecek ve Milli Görüş zihniyetini başa getirecektir. Saadet iktidarında halkın yüzü gülecektir. Çünkü partimiz halka hizmetin 'Hak'a hizmet olacağı inancıyla çalışmaktadır. İnsan haklarına saygılı, sevgi, barış ve kardeşlikten yana bir partiyiz" dedi.

Reklam
Reklam

3 Kasım'da yapılacak erken genel seçimde 2 zihniyetin mücadele edeceğini ileri süren Yuvanç, "Bu seçimde 2 zihniyet mücadele edecektir. Bunlardan biri IMF ve Dünya Bankası ekonomi politikaları, diğeri ise Saadet Partisi'nin temsil ettiği üretime dayanan ekonomik zihniyettir. Bir yanda Saadet diğer yanda IMF politikaları uygulayan iktidar ve muhalefet" diye konuştu.

ADAYLAR TANITILDI Milletvekili adaylarının tanıtımından sonra soruları yanıtlayan 1. sıra milletvekili adayı İrfan Çelikaslan, "Yönetimde istikrar, temsilde adalet" anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Seçime katılacak 22 partiden 21'i IMF'nin programlarını deklare edeceklerini söylerken, sadece Saadet Partisi bunların dışında kalmıştır. HADEP'le hiçbir resmi görüşmemiz olmamıştır, ancak siyasette meşru olan her şey tarafımızdan değerlendirilir. Geçmişte yaşanan Meclis'te Kürtçe yeminin tekrar yaşanması bizi rahatsız eder. Ancak milyonlarca oy alan bir parti de yok sayılamaz."

3. sıra milletvekili adayı Enver Bakırcı ise AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir soru üzerine, "Türkiye'de kanunların uygulanış biçimi yanlış. Avrupa Birliği ülkeleri yasalarımızın ileri düzeyde olduğunu, ancak uygulamada yanlışlar yaptığımızı ve bunun için AB'ye alınmadığımızı söylüyor. Erdoğan'ın durumu da uygulamada yaşanan yanlışlar kapsamında değerlendirilmeli" dedi.

Reklam
Reklam

İl Başkanı Fahrettin Yuvanç, soruların ardından milletvekili adayları İrfan Çelikaslan, Rauf Bozgeyik, Enver Bakırcı, Burhanettin Aşiroğlu, Mustafa Karataşlıoğlu, Ali Yıldırım, Şehabettin Bozkır, Ahmet Dinçoğlu, Semih Simitçi ve Mustafa Ergüder'i tanıtarak, topluca resim çektirdi.