‘Halk Üniversitesi’nde Meslek Edindiler

Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesinde verilen bilişim, dil, mefruşat, kişisel...

Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesinde verilen bilişim, dil, mefruşat, kişisel ve kuaförlük alanlarında eğitimini tamamlayan 2 bin 290 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Şahinbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve kursiyerler katıldı. Burada konuşan Tahmazoğlu, “Kurslarımızdan faydalanan kursiyer sayısı 75 bin kişiyi aştı. Şu anda kurslarımızdan aktif olarak 30 binin üzerinde kişi aynı anda faydalanıyor. Bu, çok önemli bir rakam.” dedi.

Reklam
Reklam

Hedefin, Gaziantep’teki üniversitelerin öğrenci sayısının toplamını geçmek olduğunu belirten Tahmazoğlu, şunları ifade etti: “Şu anda bizim kurslardaki sayımız Zirve Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin her birinin öğrenci sayısından daha fazladır. Şu anda en fazla öğrenci, 27 bin kişi ile Gaziantep Üniversitesi'nde var ama biz onları da geçtik. Yakında inşallah üçünün toplamını da geçeceğiz. Biz Gaziantep olarak en büyük halk üniversitesiyiz. 30 ayrı branşta kurslarımız var. Bugün de Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslarımızdan bilişim alanında bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe ve hasta kabul işlemlerinde 892 kursiyerimiz kursunu tamamladı. Dil kursu alanında A1 ve A2 seviyelerinde İngilizcede 542 kursiyer, mefruşat alanında nakış iğne teknikleri, hazırlama, iğne oyası, elde Antep işi, kup işi ve nevresim takımı hazırlamada 745 kişi sertifika alacak. Kişisel gelişim alanında Osmanlıca ve diksiyonda 86 kursiyer, kuaförlük alanında 25 kursiyer olmak üzere toplamda 2 bin 290 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Gerek iş alanında gerekse hayatınızda sizlerin hayatına kolaylık sağlamasını diliyorum. Az laf çok iş diyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz