Halka arzdan elde edeceği gelirle yeni mağazalar açacak

Perakende sektörünün önde gelen aktörlerinden Adese, halka açılıyor. Talep toplama tarihleri 25-26-27 Ekim, fiyat aralığı...

Perakende sektörünün önde gelen aktörlerinden Adese, halka açılıyor. Talep toplama tarihleri 25-26-27 Ekim, fiyat aralığı da 7,75 - 9,75 lira olarak belirlenen şirket, halka arzdan elde edeceği gelir ile yeni mağazalar açmayı öngörüyor.
Adese, yüzde 29,39’unu ek satışla birlikte yüzde 33,8’ini halka açarken; piyasa değerini 232,5 – 292,5 milyon liraya çıkaracak.
Halka arz edilecek hisselerin yüzde 40’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 40’ı da yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. İşlemin toplam büyüklüğü ek satış dışında yaklaşık 68 – 86 milyon lira aralığında olacak. Halka arz için Ak Yatırım önderliğinde 28 üyeden oluşan bir konsorsiyum oluşturuldu
Konu ile ilgil bir açıklama yapan Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser; “Güçlü altyapımız, mali şeffaflığımız ve hizmet kalitemizin yanı sıra istikrarlı gelişimimizle ilgi çekmekteyiz. İhtiyaç duyduğumuz yazılımları üretebilme (Adese Kart, B2B,ERP) ve kendi personelimizi yetiştirme kabiliyetimiz var. Sadece güçlü bir finansal alt yapıya değil, değerli bir entelektüel sermeyaye de sahibiz ve en önemlisi, insani değerler anlamında Anadolulu, kalite algısı bakımından evrensel bir markayız.” dedi.
Halka arzdan sonra yeni mağazalar açmayı hedeflediklerine değinen Ramazan Keser önümüzdeki süreçte organik ve inorganik büyümelerle Adese’nin sektörde konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Keser, şunları kaydetti:
“Büyümeye açık bir sektör olarak bu alana yatırım yapmak, geleceği parlak bir alana yatırım yapmak anlamına da gelmektedir. Biz, Adese olarak yatırımcıları, geleceği parlak ve dinamik bir sektörün önde gelen oyuncularından birisine ortak olmaya davet ediyoruz. Potansiyel yatırımcılarımızla kalıcı bir birliktelik için yola çıkıyoruz. Onları, Adese’nin sadece bugününe değil; yeni yatırımlarla daha da büyüyecek şirketimizin geleceğine de ortak olmaya, geleceği de paylaşmaya davet ediyoruz.”

Reklam
Reklam

SITKI ERBEN: ORGANİZE PERAKENDECİLER PİYASA PAYINI ARTIRACAK
Gelişmiş ülkelerde organize perakendecilerin toplam gıda perakendeciliği piyasasından aldığı payın yüzde 65-80 aralığında olduğunu bildiren Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben ise bu payın Türkiye’de şu an yüzde 41 seviyesinde olduğunu aktardı. Erben; “Türkiye gıda perakendeciliği sektöründe de gelecek senelerde gelişmiş ülkelerdekine benzer bir trendin izleneceğine ve organize perakendecilerin piyasadan aldığı payın artacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Adese olarak 9 ilde 136 mağaza ile hizmet verdiklerine temas eden Erben, Konya’da iki, İstanbul, Ankara ve Mersin’de de birer olmak üzere toplam beş adet lojistik deponun da bulunduğuna işaret etti. Erben; “Adese’nin ticari gayrimenkul yatırımları arasında Konya Kulesite AVM, Aksaray Kültür Parksite AVM ve Ereğli Parksite AVM bulunmaktadır. Bu AVM’lerden düzenli kira geliri elde edilmektedir. Yapılan halka arzda mağazalarımızın yanı sıra bu AVM’ler de bulunmaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

ATİLLA PENBECİ: PİYASALARDA KİLİTİ ADESE’NİN HALKA ARZI AÇACAK
Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci de Adese’nin halka arzıyla ilgili olarak piyasalarda görülen kilitlenmeyi açmayı hedeflediklerini duyurdu. Penbeci “Doğru sektör ve şirket, doğru yatırım teması ve fiyatlama... Bütün bu olguları bir araya getirdiğimiz zaman yatırımcılar için cazip bir yatırım hikayesi ortaya çıkıyor.” yorumunu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz