“halka Fazla Baskı Ve Sömürüden Başka Bir Şey Sunulmuyor”

Sivas’ta son zamanlarda yapılan zamlara ve Suriye’ye ile yaşanan gerginlik protesto edildi.Sivas kent meydanında yapılan...

Sivas’ta son zamanlarda yapılan zamlara ve Suriye’ye ile yaşanan gerginlik protesto edildi.

Sivas kent meydanında yapılan gösteride bir konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Feyzullah Süner, Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminin her geçen gün ülkeyi derin bir karanlığın içine itmekte olduğunu söyledi. Süner, “Halka daha fazla baskı ve sömürüden başka bir şey sunmayan AKP hükümeti, her zaman olduğu gibi yine emekçilerin aşına, işine göz koymakta, insanca yaşam koşullarını ellerinden almaktadır. Daha fazla sömürü kar peşinde koşan bir avuç zorbadan ibaret küresel sermayenin talepleri bu uygulamalar, elektriğe, doğalgaza, ulaşıma yapılan zamlarla birlikte artık tahammül edilmesi mümkün olmayan bir noktaya gelmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

AKP hükümetinin, ülke içinde halkı hızla yoksulaştırdığını belirten Süner, öte yandan Suriye’ye dönük emperyalist müdahalelerin taşeronluğunu üstlenerek ve ülkenin kanlı bir savaşa çekecek sorumsuz adımlar attığını ifade etti.

Süner, “Savaş çığırtkanlığı yapanlara inat, ülkede, bölgede ve dünyada barış için, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadele etmeye kararlıyız! Bu kararlılığımızı da Suriye’de emperyalist müdahaleye hayır diyoruz! Zaman, ekmeğimizi ve geleceğimizi çalanlara artık dur deme zamanıdır.” şeklinde konuştu.

Gösterinin ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: