Halkbank’ın Esnafa Verdiği Kredide Faiz Oranlarının Yüzde 4’e Düşmesi

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve...

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve esnaf ve sanatkarları sevince boğan kredi faiz oranlarının düşürülmesini değerlendirdi. Milletvekili Yavuz, “2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine giden yolda esnaflarımızın rolünün büyük olacağının farkındayız” dedi.

Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada, esnafın, ekonomik büyümeye katkı sağlayan, sosyal istikrarı ayakta tutan, refahın tabana yayılmasında önemli rol oynayan ve istihdam oluşturarak ülke ekonomisinin gelişimine pozitif etki sağlayan ekonomin can damarları olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yavuz, 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birinin Türkiye olacağının altını çizerek, “2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine giden yolda esnaflarımızın rolünün büyük olacağının farkındayız. Sayın Başbakanımızın bugün açıkladığı yeni düzenleme ile 1 Mayıs 2013’ten itibaren esnafımızın Halk Bank’tan kullanacağı kredilerin faizi, 1 yıla kadar vadeli kredilerde yüzde 4’e, 1 yıldan fazla olan kredilerde faiz oranı yüzde 5’e çekiliyor. 2002’de yüzde 47 olan esnaf kredi faiz oranları, çok şükür yüzde 4’lere kadar düşüyor. İşte bu yenilikler AK Parti ile ülkemizde hakim olan istikrarın bir sonucudur. İnşallah hızımızı yavaşlatmak isteyenlere takılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile yeni düzenlemenin tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz