Halkbank'tan KOBİ'lere destek

İSTANBUL (İHA) - Halkbank, KOBİ'lere düşük faizli, iki yıl ödemesiz 7 yıl vade avantajı sağlayan Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Kaynaklı "Global 5" kredisi uygulamasına başlayacak.

Yaklaşık 120 kredi çeşidi ile hizmet vererek KOBİ'lere desteğini sürdüren Halkbank'ta "Global 5" kredi uygulaması kapsamında kredinin faiz oranı Eurobor'a endekslenecek ve çok çeşitli sektörlere kredi kullandırılacak.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu yaptığı açıklamada, KOBİ'lere yönelik olarak kullandırılacak "Global 5" ile ilgili gerekli imzaların tamamlandığını ve bu kapsamda çeşitli sektörlerin hedeflendiğini açıklayarak, Dünya Bankası gibi diğer uluslararası finans kuruluşlarının da Halkbank' a proje bazlı kredi vermeye hevesli olduklarını söyleyerek söz konusu kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kavcıoğlu, Bankanın şu ana kadar 5 katrilyon civarında bir KOBİ kredisi kullandırımının söz konusu olduğunu ve bu miktarın 2 trilyon liraya yakınının esnafa verildiğini kaydederek , yeni sistemle ekran üzerinden 25 bin YTL'ye kadar olan kredi talebinin hemen verildiğini, bunun üzerindeki rakamlarda da evrakların tamam olmasıyla birlikte birkaç saat içinde tüm Halkbank Şubelerinde kredilendirmenin yapıldığını söyledi.