Halkın Başkanı Halkına Hesap Verdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin genç ve başarılı Belediye Başkanı Mesut Ergin, önceki gün...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin genç ve başarılı Belediye Başkanı Mesut Ergin, önceki gün belediyeye ait Sarımsaklı’daki Kapalı Pazaryerinde halkın karşısına çıkıp, hizmette 4 yıllık icraatlarını anlattı.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana beldede yaptığı başarılı çalışmalarla halkının gönlünde taht kuran Ergin, alnı açık ve dik duruşunun yanı sıra yeri geldiğinde kendisini bile acımasızca eleştirmesiyle, toplantıya büyük ilgi gösteren belde halkından tam not aldı. Küçükköy Atatürkçü Düşünce Derneği temsilciliği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi’nin de destek verdiği gözlenen halk toplantısında, sosyal hizmetlerden, alt yapıya, çevreden kültür ve sanata kadar birçok alanda 41 ayda 41 proje ile 30 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Belediyesi’nin meclis üyeleriyle birlikte tek bir vücut olarak siyasi beklentileri bir yana bırakarak, tamamen belde halkının çıkarlarını gözeterek çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizerek, hedeflerinin ekonomik ve sosyal anlamda bölgede örnek olabilecek bir beldeyi inşa etmek olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ile belde halkının buluşması önceki gün saat 15.00’de gerçekleşti. Buluşmada yüzlerce belde vatandaşının önünde dik duruşu sorulan sorulara direkt yanıtlar vermesiyle dikkatleri üzerinde toplayan Küçükköy Belediye Başkanı ve beraberindeki meclis üyelerinin bu duruşu büyük takdir topladı. Her yıl düzenlediği halk toplantılarıyla halkına yaptığı her icraatı bıkmadan usanmadan anlatan ve belediye olarak yaptıkları çalışmaların karşılığında harcadıkları paraların kuruşu kuruşuna hesabını veren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in; Belediye Meclis Üyeleri Hakkı Toka, Murat Akıner, Tafil Göksu, Mehmet Atılgan, Evren Durak, Kadir Kaplan ile Belediye Daire Amirleri ile halkının karşısına çıktığı gözlendi.

Halk toplantısına; ‘Söz Verdik Yapıyoruz’ adını taşıyan Küçükköy Belediyesi’ne ait faaliyet bültenini dağıtarak başlayan Mesut Ergin, göreve gelmeden önce beldedeki yanlışlıkları ve eksiklikleri gözlemleyerek, çok çalışmak gerektiğinin bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayarak, “Göreve geldikten sonra; beldemizde daha güzel bir yaşamı egemen kılmak için çabaladık. Buna odaklandık. Hedeflerimize ulaşabilmek için birçok proje ürettik. Şu ana kadara bu projelerimizin büyük bir kısmını hayata geçirirken, şu anda tamamlanarak hayata geçmeyi bekleyen projelerimiz de çok yakın zamanda halkımızın hizmetin girecektir. Sabırsızca, bazılarına hayal gibi gelen işleri siz halkımızla birlikte başardık. Bitmez denilen projeleri hayata geçirmeliydik ve bunu başardık. Bunları yaparken hep halkımızla omuz omuzaydık. Hep yakındık. Ellerimiz yüreklerimize değdi her aşamada. Bundan güç aldık ve bu desteğinizle zoru kolay ederek başardık. Bu yüzden de bir belediye başkanı olarak beldede yaşayan herkese bir ‘merhaba’ uzaklığında olmaya çalıştım her zaman. Benim inancıma göre hizmetin odağında inan vardır ve insandan kopuk, insana dokunmadan bunu yaşama geçirmeye çabalansa bile hep eksik kalır. Ancak hayal ederek ulaşılabilir daha güzel olana. Hayallerimizin bir kısmı gerçekleşebildi daha. Belki bazısı kurduğumuz hayallerdeki ile birebir örtüşmedi. Belki bir kısmını halen daha hayata geçiremedik. Ama biz daha güzel yarınların hayalini kurmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Umut ve inancımızı asla yitirmeden daha güzele olan yolculuğumuza devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Küçükköy Atatürkçü Düşünce Derneği temsilciliği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi’nin de destek verdiği gözlenen halk toplantısında, sosyal hizmetlerden, alt yapıya, çevreden kültür ve sanat kadar birçok alanda 41 ayda 41 proje ile 30 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Mesut Ergin, 4 yıllık hizmet süresinde her şeyden önce Küçükköy Belediyesine kurumlar arası güven kazandırdıklarını, güçlü bir kent altyapısını kuracaklarının sözünü verdiklerini hatırlattı. Alt yapıda beldenin can damarı olarak nitelediği Arıtma Tesisi, Derin Deşarj ve bunlara bağlı kanalizasyon bağlantıları için 22.4 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Ergin, “Beldemizin geleceği için oldukça önem taşıyan alt yapı yatırımında Turizm Bakanlığından 2 milyon TL hibe alarak Derin Deşarj ünitesi için belediyemizin kasasından tek kuruş paranın çıkmamasını sağladık. 1994 yılında yapımına başlanan ve Atık Su Arıtma Tesisinin tamamlanması ve Derin Deşarjının da faaliyete geçmesiyle yaklaşık 20 yıllık alt yapı sorununu 2012 yılında bina, işyeri ve otellerin ara bağlantılarını yapılmasıyla çözüldü. Hayata geçirdiğimiz her projemizin insan hizmet vermesinde, belde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltilmesine önem verdik” dedi.

Reklam
Reklam

Küçükköy Belediyesi’nin biyolojik arıtma tesisinin Derin Deşarj yapım işi ihalesinin yaklaşık 2 milyon TL’ye ihale edip, Badavut’taki Karakol Dağı kıyısında yapımına başlanıldığını anlatan Mesut Ergin, “300 iş gününde tamamlanması planlanan; uzunluğu 980 metre ve denizin 38 metre altından geçecek boru hattı ile arıtma tesisinden biyolojik olarak arıtılmış temiz suyun ekolojik dengeye zarar vermeden denize tahliye işleminin gerçekleşeceği derin deşarjın çok yakında hizmete girecektir” ifadelerini kullandı. Küçükköy Belediyesi olarak yatırımlarının hızla sürdüğünü kaydeden Ergin’in, belediyenin eski dönemlerden kalan borçlarının tamamına yakınını ödediklerini, bu borçları öderken bir yandan da belde hizmetlerinin yanı sıra yatırımlarına da ara vermedikleri büyük ve haklı bir gururla anlattığı gözlendi. Belediyenin piyasalar ve devlet kurumlarına olan borçları öderken, belediye personelinin de hakkını koruduklarını anlatan Mesut Ergin, “Göreve geldiğimizden bugüne kadar personelimizin maaşlarını ve sosyal haklarını düzenli olarak ödeyerek, personelimize maddi ve manevi anlamda saygınlık kazandırdık. Her zaman halkımızla birlikte olacağımıza söz verdik” dedi.

Reklam
Reklam

Kendisinden bir önceki dönemde temeli atılmasına rağmen yüzde 30 seviyelerinden yarım bırakılıp, yapımı adeta yılan hikayesine dönen kapalı Pazar yerinin inşaatının önceki dönem müteahhit borçlarının da kendi dönemlerinde ödenmesiyle Küçükköy halkının hizmetine sokulduğunu anlatan Mesut Ergin, toplam 1 milyon 300 bin liraya tamamlanan Sarımsaklı’daki kapalı pazaryerinden 2004-2009 tarihleri arasında toplam 149 milyon 475 lira, 2009-2012 yılları arasındaki 4 yıllık dönemde 962 milyon 695 bin lira gelir sağladıklarını kaydetti. Bin 508 metrekare taban alanı üzerinde 41 dükkandan oluşan, Sarımsaklı AVM ile belediyeye; belde tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, ilk kez kira geliri getiren bir mülk kazandırdıklarını belirten Ergin, Sarımsaklı AVM’nin belediyenin kendi öz kaynaklarıyla 749 bin liraya mal olduğunu hatırlattı.

Küçükköy-Sarımsaklı genelinde şimdiye kadar 25 kilometreye yakın bozuk yol tadilatlarının yanı sıra 15 kilometre satıh kaplama yaptıklarını belirten Ergin, Küçükköy Belediyesi, belde genelinde yol yenileme ve bakım onarım çalışmalarını aralıksız devam ettirmektedir. Sokak sokak, cadde cadde önce temel dolgu malzemesi daha sonra ise satih kaplama ile kaplanmaktadır. Söz konusu çalışmalarımız kapsamında zeytin arasındaki yollardan tarlasına giden vatandaşlarımızı da tozlu yollardan kurtarmış olmanın sevincini yaşıyoruz” dedi. 14 kilometrelik kumsalı ve masmavi deniziyle dünyanın en uzun ve en güzel plajlarına sahip Sarımsaklı Sahilinde bulunan Oteller Bölgesinde yaptıkları çalışmalar kapsamında kaldırımların yenilenerek, kumsal ile kaldırımları birbirinden ayıran bir duvar ördüklerini kaydeden Ergin, belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yapılan bu çevre düzenlemesinin 2 bin 500 metrekareyi aştığını söyledi. Yapılan kaldırım çalışmalarının modern bir kent girişi için İzmir yolunda da devam ettirdiklerini anlatan Ergin sadece İzmir yoluna 3 bin 500 metrekarelik kaldırım inşa ettiklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

4 yıllık hizmet süresinde, belediyenin araç parkını güçlendirdiklerini; 2 adet çöp kamyonu, 1 adet iş kamyonu, 1 adet greyder, 1 adet eskavatör, 1 adet makam aracı, 1 adet zabıta minibüzü, 1 traktör ve 2 adet binek hizmet aracı olmak üzere 10 adet yeni aracı belediyeye kazandırarak araç parkını büyüttüklerini anlatan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu çalışmalarımız dışında beldemizdeki spora ve sporcuya destek vermeyi sürdürdük. Bölgemizde oynanacak olan lig maçlarında ve spor karşılaşmalarında taraftarlarımızın kışın yağışlardan, yazın da güneşten etkilenmemesi için beldemiz Tafil Türkan Stadına kapalı tribün yaptırdık. Saha kenarına korkuluklar ve tel çit çektirerek, sahamızı ışıklandırdık. Beldemizdeki gençlerimizi farklı spor dallarına da yönlendirebilmek amacıyla, sporun her branşında yatırımlarımızı yaptık. Atıl durumda bulunan alanın zeminini, çevre tellerini ve potasıyla birlikte gençlerimizin kullanımına sunarken, beldemize bir de tekvando okulu kazandırdık” dedi.

Reklam
Reklam

Küçükköy’de su sorununun kalmadığını vurgulayan Mesut Ergin, Küçükköy Belediyesi’nin kendi özkaynaklarıyla açmış olduğu su kuyularıyla bugün beldemizde 24 saat kesintisiz su akmaktadır. Bu kapsamda, yeni su kuyuları açarken, mevcut s irsaliye hatlarını da göz ardı etmedik. Abone arızaları ve irsaliye hatlarında, beraberinde eskiyen borular değiştirilirken arızaları da giderdik” diye konuştu.

Küçükköy’ü 24 saat gözetim altında tutan mobesa sistemini kurduklarını, vatandaşların vergi ve su borçlarını ödemede kredi kartı kolaylığı getirerek, belde halkının daha iyi hizmet alabilmesi için yeni tahsilat bürosu kurduklarını, Balıkesir İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurarak, 3 bin 139 hektarlık alanda jeotermal arama izni aldıklarını, düzenli ve planlı bir kent için ‘Halihazır Harita Çalışması’ yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin, beldenin revize imar çalışmalarının da sürdüğünü kaydederek, “Daha planlı bir Küçükköy için ‘İmar Çalıştayı’ düzenliyoruz. Beldemizde yapılacak olan projelerin daha planlı yapılabilmesi için konusunda uzmanlaşmış kişilerle İmar Çalıştayı düzenleyerek, geleceğe atılacak adımlarımız daha planlı olacaktır” dedi. Beldenin çeşitli noktalarına konforlu duraklar konuşlandırdıklarını anlatan Ergin, beldeye açık hava düğün salonu kazandırdıklarını bunun dışında da vidanjörler için boşaltım çukurları açarak, 6 metreye, 12 metrelik boşaltım çukuru ile atık suların çevre için bir sorun çıkarmadan, kanalizasyona gitmesini sağladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

“BÜTÇEMİZİ HER YIL ARTTIRDIK”

Küçükköy Belediyesi’nin tüm gelir kaynaklarının belediyenin kasasına girmesini sağlayacaklarını söyleyerek, 2009 yılı Mart ayında devraldıkları Küçükköy Belediyesi’nin bütçesini 4 yılda yüzde 90 arttırdıklarını vurgulayan Ergin, 2012 yılı itibariyle belediye bütçesinin 13 milyon 240 liraya ulaştığını söyledi. Halkın karşısına çıkmaktan asla korkmadıklarını kaydederek, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışacağımıza söz verdik. Bu kapsamda Küçükköy’ümüzün sağlık, eğitim, barınma, iş bulma gibi sorunlarına çözüm üretebilmek, zor günlerinde halkımızla dayanışma içinde olabilmek ve yaşlılarımızın, engellilerimizin gençlerimizin yanında olmaya gayret gösterdik” dedi.

Çalışmaları kapsamında, belde mezarlığında yolların yenilendiğini, çevre düzenlemeleri ile ışıklandırmasının yapıldığını kaydeden Mesut Ergin, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde beldedeki kadınların el emeği becerilerini ortaya çıkartacak eserleri ortaya çıkarmasına katkı vermek adına beldede El Sanatları Merkezi açtıklarını belirtti. Eğitime yapılan yatırımın, insana yapılan en değerli yatırım olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu kapsamda açtıkları Etüd Merkeziyle beldedeki okullarda eğitim gören, ancak çeşitli nedenlerle başarısız olan öğrencilere destek verip, derslerinde başarı sağlamalarına katkı verdiklerini anlattı. Belediye öncülüğünde açtıkları yaz okulunda da çocukların hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini belirterek, Ramazan aylarında beldede yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri hiçbir zaman göz ardı etmediklerini, beldedeki hastaları ziyaret ederek, hasta yakınlarına geçmiş olsun ziyaretlerini asla ihmal etmediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

4. hizmet yılı nedeniyle düzenlediği halk toplantısında anlattıklarıyla halkın büyük takdirini kazanan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, yaptıkları hizmetler kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarını da unutmayarak, onlar için 50 hayvan kapasitesi geçici bir bakımevi yaptıklarını, Kapalı Pazaryerinde açtıkları standa, ekonomik durumu iyi olanların, bıraktıkları erzakları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, bu sosyal dayanışmaya destek olduklarını kaydetti. Küçükköy Belediyesi’nin zabıta ekiplerinin denetimlerine ara vermediğini, sahil ve kaldırım işgallerinin yaptıkları çalışmalarla engellendiğini ve böylelikle plaj ve sahile zabıta ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarla düzen geldiğini söyleyen Mesut Ergin, çalışmaları kapsamında okullara, ekonomik katkılar verdiklerini, geçen yıl Van’dan gelen depremzede konuklara her türlü katkıyı verdiklerini anlattı.

Beldede ücretsiz yoga kursları verdiklerlerini kaydeden Ergin, belediye olarak belde sınırları içinde ruhsatsız meskun mahalde yapılan, baz istasyonlarıyla mücadele ettiklerini belirtti. Küçükköy Belediyesi olarak Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için verdikleri yasal mücadeleyi kazandıklarını kaydeden Mesut Ergin, “Belediye olarak tabiat parkının korunması için her zeminde mücadele vermeye kararlı davranarak, Ayvalık sınırları içerisinde kamu kurumları arasında davaya müdahil olan tek kurum olarak doğaya ne kadar büyük önem verdiğimizi bir kez daha gösterdiğimize inanıyorum” dedi. Küçükköy Belediyespor’un gençleri yetiştirmeye devam ettiğini kaydeden Ergin, “Belediyemizin destekleriyle sportif çalışmalarını devam ettiren Küçükköy Belediyespor, U-15, U-17, U-19 ve A takımkategorileriyle birlikte beldemizdeki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, sportif faaliyetlere yönetmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Küçükköy’ün festivallerle anılacağına söz verdiklerini ve bu amaçla, Uluslar arası Halk Dansları Festivali ve Uluslar arası Gençler Folklor Festivali ile halk konserlerinin yanı sıra Ulusal Film Festivali, Engelliler Şenliği gibi etkinliklere de sürekli destek vermekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mesut Ergin, “Küçükköyümüzün sadece turizm değil, aynı zamanda bir kültür ve sanat kenti olarak da bilinirliğini arttırmak, kentimize gelen ziyaretçi sayısını çoğaltmak ve de kültür-sanat faaliyetlerini toplumun her kesimine ulaştırmak için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Küçükköy-Sarımsaklı’yı bünyesinde yer aldıkları AYTGUEB ile birlikte ulusal ve uluslar arası fuarlarda, bir bütün olarak gördükleri Ayvalık’la birlikte tanıtmaya çalıştıklarını anlatan Ergin, tüm bu anlattıklarının dışında belde halkına söz verdiklerini yapmış bir belediye yönetiminin başında olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Küçükköy Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte; Sarımsaklı Merkezde, yeni kent meydanı yapacaklarını, yeni belediye binasının tamamlanmak üzere olduğunu, beldeye bir kent müzesi kazandıracaklarını, sahil rekreasyon projesini hazırladıktan sonra hayata geçireceklerini, beldeye Kültür Merkezi yapılacağını ve Kanal Projesiyle de Murat Reis koyu ile Sarımsaklı plajlarıyla buluşturarak, beldenin turistik geleceğinde dev bir çığır açmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.

BELDE HALKINDAN ERGİN’E TAM NOT

Konuşmasının sonunda, toplantıya katılan halkın ayakta alkışladığı Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, halkın sorunlarını da dinledi. Vatandaşların isteklerini tek tek not ettiren Ergin, tüm bu talepleri en kısa sürede yapacağını kaydetti. Ergin, bir vatandaşın, belediye çalışanı bir personelin kendisine olumsuz sözler sarfettiğini söylemesi üzerine, “Belediye Başkanı olarak, o personelim adına sizlerden özür diliyorum. Bir daha hiçbir belediye çalışanı vatandaşa asla kötü söz sarfetmeyecek” sözlerini kullanmasıyla toplantıya katılan halk tarafından dakikalarca alkışlanması ise dikkatlerden kaçmadı. Toplantı sonrasında görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlar, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in halkın karşısına çıkmaktan korkmaması ve kendine olan özgüveni ile yapmış olduğu hizmetlerle belde halkının güvenini kazanmasının her belediye başkanına nasip olmayacağını belirttiği gözlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz