Haluk İnce'nin Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof.Dr. Haluk İnce’nin sadece devlet...

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof.Dr. Haluk İnce’nin sadece devlet medyasına konuşmasına tepki gösterdi.

Karabük’e gelen CHP İstanbul Miletvekili Kadir Gökmen Öğüt, partililerle birlikte Cuma pazarındaki pazarcı esnafıyla görüştü. Öğüt, esnaf gezisi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetede çıkan haber üzerine Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk İnce, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda basın toplantısı düzenlemişti. Prof. Dr. Haluk İnce’nin Özal’ın vücudundaki incelemenin ilk sonuçlarını paylaşması bekleniyordu. Ancak İnce, açıklamasını sadece devlet medyasına yapması nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, tepki gösterdi. Maalesef bunun Türkiye’de bir alışkanlık haline geldiğini anlatan Öğüt, şöyle konuştu: "Bir zamanlar askeriyenin yapmış olduğu bu sansür işlerini şu an hükümet yapıyor, hükümete yakın organlar yapıyor. Basın üzerinde bu sıkıntı her zaman var, en kolay rakip basın görülüyor. İşler iyi giderken ‘Basın çok iyi’, işler kötü gittiğinde ‘basının yüzünden oldu’, aynı adamı aynı basın desteklerken çok iyi, aynı adamı aynı basın desteklemezken çok kötü. Maalesef böyle bir şey var. demokratikleşme zor bir şeydir. ‘demokratikleşelim’ demekle demokratikleşilmiyor. Önce ailemizle demokratikleşeceğiz, çevremizle demokratikleşeceğiz, işimizde, okulumuzda demokratikleşeceğiz. Ondan sonra toplum demokratikleşecek. ‘Hadi demokratik toplum olsun’ demeyle demokratik toplum olmuyor, bunlarda bunların yansıması. Cumhuriyet bayramında olduğu gibi, orada da aynı şeyi yaptılar. ‘Cumhuriyeti cumhur kutlasın’ dediler. Ama halkla kutlandığı zamanda ‘olmaz hipodroma gelin kutlayın’ dediler. Herkesin demokrasi anlayışı günden güne değişiyor. Daha iyi olacağına inanıyoruz.”

Reklam
Reklam

Öğüt, açıklamasının ardından pazarcı esnafıyla tokalaşarak, sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: