Haluk Koç: CHP, Suriye'de Müzakere Sürecine Geçilmesini Teşvik Ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin Suriye'de muhalif pozisyondaki kanatta yer...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin Suriye'de muhalif pozisyondaki kanatta yer alan unsurlar ile mevcut Eset yönetiminin bu sorunu halletmek için bir müzakere sürecine geçmelerini teşvik ettiğini söyledi.

CNN Türk televizyonuna konuk olan Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanıyla kaygılarını paylaştığını ifade etti. CHP heyetinin Suriye ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine Koç, partilerinin kimsenin yanında olmadığını kaydetti. CHP'nin Suriye halkının yanında olduğunu dile getiren Koç, "Suriye halkının refahının yanındadır. Barışının yanındadır. Suriye'de tüm kurum ve kurallarıyla bir demokrasinin yerleşmesinden yanadır. Dünyanın çeşitli organizasyonlarının, kuruluşlarının öngördüğü gibi bu konuda aktör olan çeşitli dış ülkelerin öngördüğü gibi hem Suriye'deki muhalif pozisyondaki kanatta yer alan unsurların hem mevcut Esat yönetiminin bu sorunu halletmek için bir müzakere sürecine geçmelerini teşvik etmektedir. CHP bu çizgidedir. Bu yöndedir. Suriye'de barışı aramaktadır. Suriye halkının acısının dinmesini istemektedir. Başbakanın bir takım küçük zeka oyunu da diyemeyeceğim, küçük kurgularla ortaya koyduğu bir takım yanlışların altını çizmekle meşgulüz. Sayın Başbakanın CHP'ye dönük suçlamaları asılsızdır. Bence çaresizliğinin ifadesidir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"MUHALEFET İLE DE GÖRÜŞTÜK"

Suriye'nin iç çatışmasına, orada akan kanı arttıracak boyutlarda Türkiye'nin müdahalesini alkışlamanın mümkün olmadığını belirten Koç, sadece Esat ile değil muhalefetle de görüştüklerini kaydetti.

Türkiye'nin ulusal çıkarları çerçevesinde bir dış politika yürütmediğini savunan Koç, "CHP olarak da Türkiye'nin ulusal çıkarları nerede ise Başbakanı filan dinlemiyoruz. Biz o Türkiye'nin ulusal çıkarlarını korumak için elimizden gelen, gücümüzün yettiği yere kadar üzerimize düşen siyasi rolü de taşımaya devam ediyoruz. Başbakan ne derse desin. Abdesttin şüphe etsin etmesin. Kitabından silsin sinmesin Başbakanın hezeyanları bizi ilgilendirmiyor. Başbakan çaresiz bir durumdadır. Başbakan köşeye sıkışmıştır. Başbakan paniklemektedir. Türkiye'yi yönetememektedir. Bu gün yüzü gibi ortadadır." diye konuştu.

"AK PARTİ-BDP-PKK ANAYASASI OLUR"

Anayasa değişikliği konusunda ise Koç, "Çağdaş, özgürlükçü, her türlü vesayetten arınmış, bağımsız yargının netleştiği, kuvvetler ayrılığı ilkesinin kurumsallaştığı, güçlendirilmiş parlamenter demokratik rejimi özümseyen Türkiye Cumhuriyeti tarifinin değiştirilmediği bir çağdaş anayasadan yana olduğumuzu söyledik. Bütün iyi niyetimizle bu çalışmalara katılıyoruz. Ama Başbakan ben padişah olacağım, Başkan olacağım diyerek bu işi sabote eder, gider İmralı'da PKK ile bir Anayasa uzlaşması ararsa, 330'u arayarak milletin önüne getireceğim dediğinde Anayasanın adı,(Sayın Başbakan bunu çok iyi duysun) bu anayasanın adı AK Parti-BDP-PKK Anayasası olur. Buyursun referanduma götürsün. Fotoğraf budur. Bu fotoğrafla referanduma gelsin. Türk milleti de cevabını verir elbette." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz