Haluk Koç: Onların Ki AKP'nin Akil İnsanlar Heyeti Olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti'nin önerdiği Akil Adamlar Komisyonu'nun...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti'nin önerdiği Akil Adamlar Komisyonu'nun kendi talepleriyle taban tabana zıt bir öneri olduğunu söyledi. Başbakan'ın akil adamlar önerisinde kimlerin olacağını soran Koç, "Onların ki AKP'nin Akil İnsanlar Heyeti olacak." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, iç ve dış gündemi değerlendiriyor. Toplantı devam ederken bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Oslo görüşmeleri gündeme geldiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bu görüşmeleri ispat edemeyen şerefsizdir' dediğini hatırlattı. Ardından Başbakan'ın görüşmeleri itiraf etmek zorunda kaldığını dile getiren Koç, o sözün havada kalmadığını belirterek "Şimdi pazarlık ettiğimizi söyleyen namerttir diyor. Cezaevinden, hükümet tarafından görüldü, onaylandı, ekler yapıldı damgasıyla bazı mektuplar açıklanıyor. Çok beklemeyeceğiz, pazarlık yapıldığı da ortada." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akil Adamlar Komisyonu'nun Meclis iç tüzüğünde nereye konulacağına yönelik tartışmaların sorulması üzerine Koç, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun kurulduğunu hatırlatarak böyle bir komisyonun Meclis içtüzüğünde olmadığına dikkat çekti. Komisyonun içtüzükte olup olmamasının bir önemi olmadığının altını çizen Koç, asıl siyasal ve toplumsal mutabakat aramaya yönelik bir tavır sergilemenin önemli olduğunu vurguladı. CHP'nin tüm çağrılarının meşruiyete davet olduğunu, sürecin mutlaka geniş mutabakata dayalı ve hukuk içinde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti'nin önerdiği Akil Adamlar Komisyonu'yla ilgili soruya ise Koç, bu önerinin kendi talepleriyle taban tabana zıt bir öneri olduğuna dikkat çekti. Başbakan'ın akil adamlar önerisinde kimlerin olacağını soran Koç, "O havuzdan kimler seçilecek; kim akil insanlar kavramında değerlendirilecek, Başbakan'ın hafızası mı seçecek?" diye sordu.

Daha önce kamu denetçisinin seçildiğini hatırlatan Koç, buraya Başbakan'a yakın bir eski yargıcın seçildiğini kaydetti. AK Parti'nin seçeceği kişilere akil insanlar heyeti denemeyeceğini belirten Koç, "Onların ki AKP'nin Akil İnsanlar Heyeti olacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz