Haluk Koç'tan "Tek aday" çağrısı

ANKARA (ANKA) – CHP'de yarın başlayacak ve iki gün sürecek kurultay öncesinde genel başkan adaylarından Samsun Milletvekili Haluk Koç, diğer adaylara "tek aday" çağrısında bulundu.

Koç, iletişim ofisinde basın toplantısı düzenleyerek, CHP'nin 32'nci Olağan Kurultayı öncesinde Baykal'a karşı "tek aday" çağrısında bulundu. Cumhuriyetin temel değerlerinin AKP iktidarının saldırıları altında olduğunu ileri süren Koç, CHP yönetiminin ise sadece parti içi iktidarını düşündüğünü savundu. Koç, yönetimin muhalefet olarak başarısız olduğunu iddia etti.

Reklam
Reklam

CHP'nin yenileşerek ve demokratikleşerek iktidar yapılacağını anlatan Koç, "CHP geçmişte, demokratik bir değişimi gerçekleştirdiği ve halkla buluştuğu zaman büyük başarılara imza atmıştır" dedi.

-DELEGELERİN TALEBİ-
Kurultayda delegelerin partide yenileşme ve değişimi gerçekleştirmeye hazır ve kararlı olduklarını gördüklerini ifade eden Haluk Koç, kurultay delegelerinin adayların teke indirilmesi yönünde talebi bulunduğunu söyledi. Koç, şöyle konuştu:

"Taşıdığımız sorumluluk CHP tabanın ve kurultay delegelerinin beklentilerini karşılayabilecek bir tavır belirlemeye bizi yönlendirmiştir. Genel Başkan adayı olan arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Yenileşme ve değişim başarısını diğer aday arkadaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Gelin delegenin ve halkın bu talebini yerine getirelim.

İş bölümüne dayanan çağdaş ve demokratik bir yönetim anlayışı içinde partimizi birlikte yönetelim. Böyle bir birliktelik, ortak aklın kullanımının kapılarını açacaktır.

‘CHP'de birlik solda birlik' hedefimizin gerçekleşmesine olanak verecektir. Değişim diyerek, değişimin önünü tıkamaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Bu birliktelik, yalnız bunu bekleyen tüm CHP'li değil, halkımızın da coşkulu bir sevinç duymasını sağlayacaktır. Gün bugündür.

Reklam
Reklam

CHP kurultay delegelerine bu tarihi günde güveniyorum. Üzerlerindeki baskılara karşı durarak parti tabanının ve tüm ulusumuzun isteğine uyarak ve vicdanlarının sesini duyarak, CHP'de yenileşme ve değişime destek olmalarını istiyoruz."

-KAPIMIZ BÜTÜN GECE AÇIK-
Koç, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Koç'a, partinin birlikte yönetilmesine ilişkin düşünceleri soruldu. Koç, "Mantıklı, sağduyulu bir işbirliğinden bahsediyorum. Siyaset, gerçek zeminler üzerinde yapılır. Siyaset emek tabanında yapılır. Bu çerçevede bu çağrıma cevap olduğu takdirde, arkadaşlarımız, çalışma birimimizde bütün gece buradalar. Gelebilecek olan, görüşme taleplerini birlikte değerlendirebilirler. İmza verme saatine kadar bir çerçeve oluşturulur" dedi.

Kendisinin görüşmelerin tarafı olmadığını belirten Koç, çağrısının diğer aday adaylarının kendisi lehine çekilmesi olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğinin sorulması üzerine, "Ben 'işbirliği' dedim, 'görüşülür' dedim. Bu önerimi kendi adıma da değil, bütün delegeler adına yapıyorum. Değişimden yana tavır koyan herkes adına yapıyorum" yanıtını verdi. (ANKA)

Reklam
Reklam