Haluk Ulusoy İngiltere'den döndü

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, İngiltere'ye yaptığı ziyareti tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulunan TFF Başkanı Haluk Ulusoy, geçmişten beri iyi ilişkiler içinde olduğu İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Geoffrey Thompson ile fikir alışverişinde bulunduğunu söyleyerek, "İki ülke arasında, futbolda birbirimize nasıl yardımcı olabileceğimizi görüştük. Fikir alışverişinde bulunduk" diye konuştu. Haluk Ulusoy, basın mensuplarının FIFA Disiplin Kurulu'nun Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye verdiği cezaların gerekçeli kararının açıklandığını hatırlatmaları üzerine de, kararı henüz görmediğini, yarın gerekçeli kararı gördükten sonra bir açıklama yapabileceğini söyledi.
Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un Türkiye'nin cezalı maçlarını kendi statlarında oynayabileceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak da Haluk Ulusoy, "Dortmund, düşündüğümüz yere çok yakın. Düsseldorf da olabilir. Cezalı maçlarımızı nerede oynayacağımızın yanıtını Fatih Terim ile birlikte vereceğiz ama bunun için çok erken. FIFA Tahkim Kurulu'na başvuracağız. Bu süreç bittikten sonra, maçları nerede oynayacağımızın kararı çıkacak. Yine de davet için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Cezalı maçları seyircili oynama konusunda ümidi olduğunu belirten Ulusoy, "Seyircinin olaylarda en küçük kusuru yok. Bu cezaya Avrupa'daki dostlarımız da anlam veremiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Haluk Ulusoy, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile Barcelona arasında İngiltere'de oynanan 2. tur ilk maçında İngiliz taraftarların, Barcelona'nın golcü futbolcusu Samuel Eto'o ile ilgili ırkçı tezahüratları ile ilgili de, "Bunları tasvip etmek mümkün değil. Bu olayları dünya tasvip etmiyor. Bu tip olayların dünya futbolunda yerinin olmadığını herkes biliyor. Ama maalesef münferit olaylar da olmuyor değil. Bütün dünya, UEFA, FIFA, ırkçı hareketlerin son bulması için uğraşıyor. Dünyanın hiçbir yerinde ırkçılığın olmaması gerektiğini biz de savunuyor ve görüşlerimizi belirtiyoruz" diye konuştu.

Futbolcuların sendika oluşturmalarına kendilerinin de destek verdiğini vurgulayan Ulusoy, "Biz de bu işte varız diyoruz ve bu olaya sayın bakanımızın da sıcak baktığını biliyoruz. Umarım elbirliğiyle değişiklik yapılır. Futbolcularımız sendika haklarını elde etmiş olur" dedi.

Galatasaraylı futbolcuların, paralarını alamadıkları gerekçesiyle antrenmana çıkmamasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Haluk Ulusoy, "Futbolcu kardeşlerimizin antrenmana çıkmamasına sıcak bakmak mümkün değil tabii ki ama Galatasaray Kulübü'nün içinde neler oluyor, neler yaşanıyor bilmiyoruz. Belki diğer kulüplere oranla Galatasaray'da sorunlar biraz fazla. Olaya sıcak bakmıyorum ama futbolcular sadece bir antrenmana çıkmadı. Böylesine olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Futbolcular da ekmek parası için mücadele ediyor. Neler çektiklerini, neler yaşadıklarını bilmeden yorum getirmek normal değil, ama antrenmana çıkmamak da çok normal değil" dedi.

Reklam
Reklam