Ham petrol şebekesi çökertildi

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa ve Diyarbakır'da, Botaş'a ait borulardan ham petrol çaldığı iddia edilen 5 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu Şanlıurfa merkez, Hilvan, Siverek ilçeleri ile Diyarbakır'da Botaş'a ait yer altı borularından ham petrol çaldıkları öne sürülen C.K. liderliğindeki 5 kişilik çeteyi Şanlıurfa ve Mardin'de eş zamanlı olarak düzenlenen "Fırtına 04" adlı operasyonla yakalandı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yakalanan çete üyelerinin ev ve iş yerlerinde yaptıkları aramada 1 adet otomobil, 1 adet 7.65 çapında tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 47 adet mermi, gece görüş dürbünü, 10 adet cep telefonu, 10 adet sim kartı, 1 adet kaynak makinesi, 1 adet jeneratör, 6 adet vana, 1 adet boru düzeneği, 2 adet boru anahtarı, 3 adet burgu aleti ile 13 adet muhtelif tesisat malzemesi ele geçirdi.

Jandarma, çete üyelerinin ham petrolü depolamak amacıyla kullandıkları öne sürülen Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 14. kilometresindeki lisanssız ve faaliyeti olmayan bir akaryakıt istasyonunda yaptığı arama sonucu, yer altına gömülü akaryakıt tankının içerisinde 200 litre ham petrol ile ham petrolü araçlara yüklemekte kullanılan sayaç ile seyyar pompa düzeneğine el koydu.

Gözaltına alınan 5 kişinin Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürerken, çete üyelerinin yer altındaki borulardan çaldığı öne sürülen ham petrolün piyasa değerinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Reklam
Reklam