Hama’dan Kaçan Suriyeliler: Uçaklar Burayı Da Bombalar Mı?

Esed ordusunun Hama kentinde bombaladığı fırında 104 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Suriyeliler Hatay’a kaçıyor. Son...

Esed ordusunun Hama kentinde bombaladığı fırında 104 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Suriyeliler Hatay’a kaçıyor. Son üç gün içerisinde bin 500 kişi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı dün akşam saatlerinde birkaç gündür yoğun olarak bombardımana tutulan Hama’dan kaçıp Hatay merkez ve Reyhanlı ilçesine sığınan 250 kişilik gruba gıda yardımında bulundu.

Hama’daki saldırıların artmasıyla çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 200 kişinin, yanlarına bir şey alamadan Hatay’a sığındıklarının haber alınması üzerine, İHH ekipleri sığınmacılara ilk olarak; ekmek, ton balığı, barbunya konserveleri ve bebek paketleri ulaştırdı. Her aileye birkaç günlük gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde dağıtım yapıldı.

Reklam
Reklam

Kamplarda yer kalmaması üzerine 200 mültecinin henüz inşaat halinde olan bir apartmana yerleştirildi. Yaşları 1 ile 2,5 arasında değişen 15 çocuğun tek bir odada kaldığı trajik manzaraya şahit olduklarını belirten İHH ekipleri, bebeklere süt ve bebe bisküvisinden oluşan paketleri dağıttı. Hama’daki saldırılarda kaçan Suriyelilerin psikolojileri bozuldu. Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin ilk soruları, “Burası gerçekten güvenli mi? Uçaklar burayı da bombalar mı? oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: