Hamas: Arafat zehirlendi

DOHA (İHA) - Filistin radikal örgütü Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, İsrail'i Filistin lideri Yaser Arafat'ı zehirlemekle suçladı.

El Cezire televizyonuna konuşan Meşal, "İsrail'i Ebu Ammar'ın kanını zehirlemekle suçluyorum" diyerek, Paris'te Yaser Arafat'ı tedavi etmeye çalışan doktorların "zehiri" tespit edemediklerini ileri sürdü.

Meşhal, Eylül 1997'de Ürdün'ün başşehri Amman'da İsrail ajanlarının bir suikast girişimine maruz kalmıştı.

Hamas lideri, "Yedi yıl önce, benzer bir zehirleme operasyonuna maruz kaldığımda, kanımda herhangi bir kanıt bulamamışlardı. Ancak, 2 MOSSAD ajanı elimizde olduğundan, İsrail, bize pan zehiri vermek zorunda kalmıştı." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"İsrail Yaser Arafat'ı öldürdü. Bugün Arafat'ı öldürmekle, İsrail barış sürecini öldürdü. Bu barış sürecini başlatan kişiyi öldürdü." diyen Meşal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu belki de Filistinli ve Araplara 'İsrail'in istediği şekilde bir çözümü reddedersiniz sizin de akıbetiniz böyle olur' şeklinde bir mesajdır."

Halid Meşal, Filistin liderinin ölümünün ardından Arafat'ın Fetih partisine birlik ve beraberliklerini güçlendirme çağrısında bulundu.